Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 24 augustus 2017

Ministerie van Defensie: Luchtmacht levert 'luchtsteun' boven de Marnewaard en Drenthe

Luchtmacht levert 'luchtsteun' boven de Marnewaard en Drenthe
F-16-vliegers van de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT) oefenen vanaf vandaag tot en met 1 september het uitvoeren van Close Air Support (CAS). Daarbij wijzen militairen op de grond tijdens missies de te bombarderen doelen aan. Dat vergt zowel op de grond als in de lucht grote zorgvuldigheid om te voorkomen dat er burgerslachtoffers vallen.
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
Zr. Ms. De Ruyter escorteerde 2 Russische onderzeeboten en een sleepboot op de Noordzee. Het luchtverdedigings- en commandofregat nam tegelijkertijd een Russisch inlichtingenschip waar dat in tegengestelde richting voer. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 15 tot en met 21 augustus 2017.
Lees verder

Afghanen staan open voor Nederlands advies
Hoe stel je een militaire eenheid samen, hoe vorm je goede leiders en hoe zet je een opleiding in elkaar? Nederlanders adviseren  de Afghaanse veiligheidsdiensten bij allerlei vraagstukken in en rondom de stad Mazar-e-Sharif. "De contacten met Afghaanse gesprekspartners verlopen over het algemeen voorspoedig." Dat liet brigadegeneraal Andre Bodemann , de Duitse commandant van de noordelijke regio...
Lees verder

Generaal Middendorp steunt atleten Invictus Games
Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp trainde vandaag mee met de Nederlanders die deelnemers aan de Invictus Games in Canada.
Lees verder

Hond en baas bikkelen tijdens biatlon
Klimmen en zwemmen. Rennen, zitten, wachten en aanvallen. Volg de baas, luister naar de baas. En dat 24 hindernissen lang, zo perfect en snel mogelijk. Dat was vandaag de opdracht tijdens de 26e editie van de Hondenbiatlon op de Vliegbasis Woensdrecht.
Lees verder