Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 7 augustus 2017

Ministerie van Defensie: Nederlandse militairen in Litouwen op scherp

Nederlandse militairen in Litouwen op scherp
De troepen die de enhanced Forward Presence (eFP) in Litouwen vormen, heeft dit land laten zien dat de NAVO solidair is. Want mocht het erop aankomen, dan is het bondgenootschap bereid het gezamenlijke  grondgebied  te verdedigen. Om die vuist te kunnen maken, is het ook voor Nederlandse eenheden noodzakelijk goed voorbereid te zijn. Dus werkten zij afgelopen week binnen de eFP allerlei...
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
Nederlandse militairen bewaakten in Mali de plek waar een Duitse Tiger-gevechtshelikopter neerstortte. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 25 tot en met 31 juli 2017.
Lees verder

F-16's trainen luchtgevechten boven Noord-Brabant
Deze maand voeren F-16's 3 keer gedurende een week luchtgevechten uit boven Noord-Brabant. De oefeningen horen bij de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT). De activiteiten beginnen vandaag.
Lees verder

Defensie breed vertegenwoordigd tijdens Canal Parade
Alle kleuren van de regenboog waren vandaag volop terug te vinden in de hoofdstad. Dat gebeurde tijdens de Canal Parade, het hoogtepunt van de Pride Amsterdam. Maar liefst 110 medewerkers uit de hele krijgsmacht vertegenwoordigden Defensie op een eigen boot. Een recordaantal.
Lees verder

"Gaan wij in Nederland nog een oorlog meemaken?"
Het is één van de vragen die Coen Verbraak aan militairen stelt tijdens zijn 6 afleveringen tellende programma Kijken in de Ziel. Vanavond om 21.15 op NPO 2 alweer de 3e uitzending. Die gaat met name over de deelname aan een missie. Ook hier komt oorlog aan de orde. Hoe ziet die eruit? Wat gebeurt er met een zelfmoordenaar van 14 jaar en wat doet het met je als een collega sneuvelt?
Lees verder