Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 19 augustus 2017

Ministerie van Defensie: Weekoverzicht Defensieoperaties

Weekoverzicht Defensieoperaties
Minister-president Mark Rutte bezocht de militairen van 42 Bataljon Limburgse Jagers in Litouwen. De Nederlanders maken deel uit van de door Duitsland geleide enhanced Forward Presence (eFP) Battle Group. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 8 tot en met 14 augustus 2017.
Lees verder

Hennis spreekt Amerikaanse collega Mattis
Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert bracht vandaag een bezoek aan het Pentagon in Washington DC. Met haar Amerikaanse collega James Mattis sprak zij over de militaire operaties in  Afghanistan, Irak, Litouwen en Mali. Ook kwamen bondgenootschappelijke verantwoordelijkheden en lasten aan de orde, evenals de situatie in Noord-Korea en Venezuela.
Lees verder

Nederland profiteert volop van F-35-aankoop
Nederland gaat alle reservedelen voor alle F-35 toestellen in Europa opslaan. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag bekend gemaakt. Het gaat om opslag, verzending en het beheer van reservedelen van meer dan 400 F-35's voor de komende decennia. Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt de opslag van de spullen. Daarnaast profiteren zo'n 70...
Lees verder

Oud-marechausseecommandant Rademaker overleden
Lees verder

Paardenspektakel in Soesterberg
Wie van Defensie houdt, van paarden of van allebei kan vandaag en morgen z'n geluk niet op in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, dat dit weekend volledig in het teken staat van paarden. Heel veel paarden die het verhaal vertellen van de krijgsmacht en de inzet van de rossen door de eeuwen heen.
Lees verder