Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 24 augustus 2017

Nut en noodzaak van vrijwilligersbeleid

Nieuwsbrief Vrijwilligerswerk Online versie
 
 
Nut en noodzaak van vrijwilligersbeleid
Het opstellen van goed vrijwilligersbeleid vergt aandacht en tijd, en de opbrengsten worden niet altijd direct duidelijk. Dus waarom zou je er als bestuurslid of vrijwilligerscoördinator aan beginnen? Tijd voor een goed gesprek met Ronald Hetem, medeauteur van de nieuwe editie van het basisboek vrijwilligersmanagement dat dit najaar verschijnt.
Lees verder »
 
 
Aanmelding Vrijwilligersprijzen 2018 van start!
Met de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit jaar spelen gemeenten daarin een grote rol, zij kunnen lokale initiatieven aanmelden voor deze prijs.

Ook kans maken op een van de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen 2018? Kijk op de website hoe u mee kunt doen.
Meer informatie »
 
 
Zet vrijwilligerswerk op de kaart voor maart 2018
Op 21 maart 2018 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Toegegeven, het duurt nog even, maar de ervaring leert dat je hier ruim van te voren mee moet beginnen.

Hoe kunnen we het beste het vrijwilligerswerk op de kaart zetten? Leer lobbyen!
Lees verder »
 
 
Hoe pak je crowdfunding succesvol aan?
Steeds minder gemeenten en provincies geven lokale vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke projecten nog structureel subsidie. Een opkomend fenomeen als crowdfunding wordt daarentegen steeds belangrijker bij het van de grond krijgen van initiatieven. Veel gemeenten en vrijwilligersorganisaties vragen zich af hoe zij hier het beste op kunnen inspelen. In dit artikel een overzicht van internetbronnen die daarbij kunnen helpen.
Lees verder »
 
 
Vacature plaatsen op vrijwilligerswerk.nl
Regelmatig bereiken ons verzoeken om een vrijwilligersvacature te plaatsen. Nu heeft vrijwilligerswerk.nl geen eigen vacaturebank. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om uw vacature via onze site landelijke bekendheid te geven!
Meer informatie »
 
 
Overig nieuws
 
 
Brandweer kampt met personeelstekorten door forensen
 
 
Handreiking lokale aanpak eenzaamheid
 
 
Tekort aan EHBO'ers door wildgroei evenementen
 
 
Basistraining Mindfulness voor vrijwilligers
 
 
Vrijwilligers halen veel energie uit Vierdaagse
 
 
Lees meer nieuws op vrijwilligerswerk.nl »
 
Aanmelden  |  Contact  |  Disclaimer  |  Colofon  |  Afmelden