Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 22 augustus 2017

Provincie Limburg: Maak kennis met Dear landscape – Beste landschap

Maak kennis met Dear landscape – Beste landschap
Drielandenpark zoek contact met inwoners en bezoekers van de Euregio Maas-Rijn. Het groene hart van de Euregio Maas-Rijn, omringd door de steden Maastricht, Hasselt, Heerlen, Aken en Luik.- brengt kennis en initiatieven samen over het Euregionaal landschap. U kunt het project Dear Euregio/Dear Hunter bezoeken tot en met 17 augustus op het Drielandenpunt (parking Wilhelminatoren) of van 18...
Lees verder

Tempo voor Buitenring bij Nuth
De werkzaamheden voor de aansluiting van Buitenring Parkstad Limburg op de snelweg A76 bij Nuth gaan direct beginnen. De Provincie mag onmiddellijk het land op van een onteigende grondeigenaar. Dit blijkt uit een vonnis dat vandaag is uitgesproken door de kortgedingrechter in Maastricht.
Lees verder

Gouverneur Bovens brengt medeleven over aan Spaanse ambassadeur
Gouverneur Theo Bovens heeft namens de Provincie Limburg condoleances overgebracht aan de Spaanse ambassadeur: "De aanslag in Barcelona raakt ons allen. Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar de families en vrienden van de overledenen. We wensen alle betrokkenen en nabestaanden veel kracht".
Lees verder

Meer kleine kernen kunnen gebruik maken van Wensbus
In een groot aantal kleine kernen, verspreid over heel Limburg, kan binnenkort gebruik gemaakt worden van wensbusvervoer. Sinds 2014 reden al elf wensbussen of wensauto's als pilot in de provincie. Met subsidie van de provincie Limburg starten binnenkort nieuwe stichtingen in verschillende regio's een wensbusproject: Tegelen, Schinnen-Zuid, Wanssum, Koningsbosch, Kessel, Echt,...
Lees verder

Zonnepanelen op Maastricht Aachen Airport
Een vrachtloods en kantoorverzamelgebouw op vliegveld Maastricht Aachen Airport worden voorzien van zonnepanelen. Daarmee kan voor circa 250 woningen stroom worden gemaakt. Het is de eerste stap naar verduurzaming van het vliegveld, zo laat de Provincie Limburg als eigenaar van het vliegveld weten.
Lees verder