Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 20 augustus 2017

Provincie Overijssel: Eerste testrit voor elektrische trein op Zwolle-Wierden

Eerste testrit voor elektrische trein op Zwolle-Wierden
In de nacht van 16 op 17 augustus en 17 op 18 augustus rijdt er voor het eerst een elektrische trein van Keolis Nederland, het huidige Syntus, op het spoor tussen Zwolle en Wierden. Het gaat om testritten als onderdeel van de toelating van dit type treinmaterieel (Flirt3) op het Nederlandse spoor. Tijdens de testritten wordt onder meer het ATB-systeem (automatische treinbeïnvloeding) getest. Het ATB-systeem ondersteunt machinisten bij het waarnemen van spoorwegseinen, het waarschuwt de machinist als een spoorwegsein opdracht geeft snelheid te verminderen.
Lees verder

Afsluiting N332 Heeten-Raalte van 28 augustus tot en met 2 september
De provinciale weg N332 tussen Heeten en Raalte krijgt een nieuwe asfaltlaag en nieuwe markeringen. Ook het fietspad naast de weg wordt opgeknapt. Om de werkzaamheden vlot en veilig uit te voeren is de hoofdrijbaan van 28 augustus tot en met 2 september 2017 afgesloten voor het verkeer. Op en nabij de rotonde N332/N348 in Raalte wordt in die periode alleen 's avonds en 's nachts gewerkt tussen 19.00 en 06.00 uur. Bij het werk aan de rotonde kan het verkeer passeren door halve rijbaanafzettingen.
Lees verder

Energie thema werkbezoek Annemieke Traag aan Haaksbergen
Woensdag 16 augustus bracht gedeputeerde Annemieke Traag een bezoek aan de gemeente Haaksbergen. Wethouder Ellen Prent ontving de gedeputeerde namens de gemeente in het bedrijfspand van Texperium.
Lees verder