Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 7 augustus 2017

Villamedia: Bibeb: een impressionistisch portret

Bibeb: een impressionistisch portret
Bibeb was de koningin van het portretterende interview. Voor Vrij Nederland fileerde ze in de tweede helft van de vorige eeuw talloze grote namen uit binnen- en buitenland. Maar wie was ze zelf eigenlijk? Adinda Akkermans en Roos Menkhorst gingen op zoek naar het verhaal achter de interviewer. Dat was nog niet zo simpel.
Lees verder

'Als ik al iets ben, dan is het sociaaldemocraat', zegt @wierdduk
'Extreemrechts', 'fascistisch': steeds vaker ziet AD-journalist Wierd Duk (57) zich in een dubieuze hoek geplaatst. De man die nimmer hapert als de camera's draaien over borderline-gedrag, zijn Russische underground vrienden en naïeve collega's. 'Politiek correct denken is laf en makkelijk.'
Lees verder

.Gerrieickhof twijfelt elke dag of hij het nog kan.
Gerri Eickhof doet al 23 jaar verslag voor NOS Nieuws. Stoïcijnse blik, sonore stem en verhalen die altijd een kop en een staart hebben. Villamedia gaat een middag mee op reportage.
Lees verder

'ZZP'er, geef jezelf de tijd', adviseert Eigen Baas @ReinoldVugs
Na tien jaar trouwe dienst bij een uitgeverij voor vaktijdschriften koos Reinold Vugs (53) voor de vrijheid. Eigen projecten op touw zetten, dat leek hem wel wat. En nog steeds, want over twee jaar viert hij zijn 20-jarig jubileum als zelfstandig journalist.
Lees verder

De ogen van @StoryNL_Edwin staan altijd aan.
Ruim dertig jaar al verkeert Edwin Smulders onder Bekende Nederlanders. Hij woont en werkt er tussen. En is zelf een van hen geworden. Wat beweegt Nederlands bekendste society-fotograaf eigenlijk? Een gesprek bij hem thuis in Nigtevecht moet klaarheid brengen.
Lees verder

Twitter­koningin van de rechtbank, @saskiabelleman
Wie de rechtbank van binnen wil ervaren zonder de deur uit te gaan, kan niet zonder het Twitter-account van Telegraaf-verslaggever Saskia Belleman (@SaskiaBelleman). 'Het is de nieuwe manier van journalistiek bedrijven' en 'het werkt heel verslavend'.
Lees verder

Metajournalistiek: een interview over het interview, met @Petrap63
Sinds het begin van het radioprogramma Kunststof is Petra Possel (54) een van de vaste presentatoren. Van gebrek aan ervaring is al lang geen sprake meer, maar de degelijke voorbereiding van het begin van haar carrière is er nog steeds. Een interview over de praktijk van het interviewen.
Lees verder

Hoe Journa journalisten in het licht zet
Als je tien jaar geleden aan iemand vroeg om de namen een paar journalisten op te noemen, dan was dat voor veel mensen nogal een opgave. Tegenwoordig is dat anders. Steeds meer namen van journalisten zijn op zichzelf staande merken geworden door de invloed van social media. Met onze journalistieke startup Journa spelen wij in op deze trend, schrijft Stef Gallé is directeur van Journa. Het platform begint langzaam aan op stoom te komen.
Lees verder

Lex Muller herdenkt Bep van Houdt (1940-2017) @julesvdwardt
Bep van Houdt (1940-2017) is voor mij onsterfelijk. Zijn karakteristieke voorkomen zal en kan nooit vervagen. De inmiddels witte haardos en snor, de koptelefoon over de oren gedrukt. Het toonbeeld van de eeuwig voortlevende radiojournalist. Ook al vanwege de wat sonore stem en altijd weer dat heldere geluid.
Lees verder

Wat hebben vluchtelingen in de journalistiek te zoeken? @markkoster borrelt mee. @jourcoop @coletvanderven @neginz
Mark Koster is graag onder vrienden en dus toog hij woensdag 19 juli naar een bijeenkomst van On File en De Coöperatie. Koster over vluchtelingen die journalistiek asiel zoeken. Over Sloveens bier en de schoonheid van verliezen.
Lees verder