Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 23 augustus 2017

🐦 Vliegkampioen: de kolibrie 🐦

Bestaan eenhoorns? De narwal lijkt erop
Bekijk de online versie indien deze e-mail niet goed zichtbaar is
Dieren Doen Fun WNF Rangerclub
Word WNF-Ranger
WNF-Rangernieuws
augustus 2017
De kolibrie is een bijzondere vlieger
Kolibrie
De kolibrie kan hele bijzondere dingen. Zo kan hij als enige vogel achteruit vliegen, stilstaan in de lucht en geluid maken met zijn vleugels. Hij slaat zo snel met zijn vleugels: dit kan hij wel 50 keer per seconde! In dit slow motion filmpje kan je eens zien hoe dit langzaam gaat. 
Bekijk de video
 
Verstopte dieren
Verstopt
Er zijn dieren die zichzelf beschermen door zich te verstoppen. Dieren die ze op willen eten kunnen ze dan niet vinden. Een voorbeeld is de Noordelijke bladstaart gekko. Tussen de bomen is dit dier niet te vinden.
Bekijk de video
 
Narwals
Narwal: eenhoorn van de zee
De Narwal wordt ook wel de eenhoorn van de zee genoemd. En waarom? Net zoals de legendarische eenhoorns heeft dit dier een hele grote hoorn op zijn kop. Dit is alleen geen hoorn, maar een gigantische slagtand.

Bekijk de video
 
Gratis Doe-boekje
Deze zomer hoef je je niet te vervelen. Al helemaal niet met het Doe-boekje van het Wereld Natuur Fonds. Alles heeft te maken met de Noordzee en staat vol spelletjes puzzels en nog veel meer! Vraag hem aan.


Vraag aan
 
Kokosnootkrab
Krachtige kokosnootkrab
Je zou het niet denken, maar dit is een ontzettend sterk dier. Met zijn scharen breekt hij gemakkelijk dingen. Bijvoorbeeld een kokosnoot, die hij vervolgens lekker op eet. 


Bekijk de video
 
Neoliet
Gratis klimmen bij Neoliet
Bij Neoliet kun jij klimmen, boulderen, abseilen, een speleotunnel in en een superswing maken… Vier bij ons je feestje of doe een keer mee met de KlimklUP! Na de zomer 2017 opent Neoliet een nieuwe superklimhal in Utrecht. Nieuwsgierig? Met je Rangerpaspoort, bon uit het bonnenboekje én reservering bij Neoliet vooraf, mag je gratis naar binnen.

www.neoliet.nl