Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 22 augustus 2017

Voedingscentrum: Hoe zit het met eieren en fipronil?

Hoe zit het met eieren en fipronil?
Fipronil is een middel tegen bloedluis. Dit middel mag niet worden gebruikt bij kippen. Toch is fipronil aangetroffen in eieren. Het levert geen direct gevaar op voor de volksgezondheid.
Lees verder

NVWA waarschuwt consumenten om eieren met specifieke eicode niet te eten
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om eieren met de code X-NL-40155XX niet te eten.
Lees verder

Voedingscentrum: nog steeds veel suiker in pakjes drinken
Er zit nog steeds veel suiker in pakjes sap, vruchtendrank en frisdrank voor kinderen. Dat blijkt uit een steekproef van het Voedingscentrum bij de start van het nieuwe schooljaar.
Lees verder

Gezond en lekker eten hoeft niet duur te zijn
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst het nieuwste kookboek 'Lekker voor weinig' van het Voedingscentrum. In het budgetboek staan 56 smakelijke recepten die gemiddeld € 2,- per persoon kosten. Dankzij de slimme tips in het boek kun je nog meer besparen.
Lees verder

Gezondheidsraad: meer bewegen zorgt voor gezondheidswinst
Er is veel gezondheidswinst te behalen als Nederlanders meer zouden gaan bewegen. Daarom adviseert de Gezondheidsraad de minister van VWS om mensen te stimuleren om structureel meer te bewegen en minder stil te zitten. Dat schrijft de Gezondheidsraad in de nieuwe Beweegrichtlijnen 2017.
Lees verder