Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 21 augustus 2017

Weer naar school: scholieren en geldzaken

Schoolgaande kinderen: over kosten, opvoeden, tegemoetkomingen en meer.
 
 
 
Nibud
 
Online lezen
Nieuw schooljaar, nieuwe afspraken augustus 2017
 
 
Naar de middelbare school
De vakantie is (bijna) voorbij: veel brugklassers starten op hun nieuwe school. Ook financieel verandert er dan veel, voor scholieren én ouders!
Een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden, meer zelfstandigheid... Maar ook meer kosten en wensen: de overgang naar de middelbare school is een belangrijk moment in de financiële opvoeding. 
Nieuwe afspraken over geld  
Kosten van scholieren (11 -14)
Cover Geldwijzer scholieren
De Geldwijzer Middelbare scholieren (11-14 jaar) geeft u inzicht in de kosten van een middelbare scholier. Daarnaast biedt dit e-book praktische tips over dilemma's uit de dagelijkse praktijk.
e-book: Geldwijzer middelbare scholieren
Praten met pubers over geld
Als ouder wilt u graag dat uw tiener later financieel verantwoordelijk is. Dat betekent nu: steeds meer loslaten en bijsturen als dat nodig is. Zo krijgt uw kind meer zelfvertrouwen. Deze checklist helpt u op weg.
Checklist: geldafspraken met pubers  
18-min en studeren?
Steeds meer studenten zijn nog minderjarig. Wat betekent dat voor de kinderbijslag en andere tegemoetkomingen? Het Nibud maakte een checklist voor ouders. Belangrijk: wees er op tijd bij!
naar de checklist: minderjarig en studeren  
 
Scholieren en geld
Bijbaantjes
Kleedgeld
Mobiele telefoon
Scholierenwebsite
 
Zakgeld: hoeveel?
Van de middelbare scholieren krijgt 88 procent zakgeld. Hoeveel geeft u en wat zijn de spelregels?
over zakgeld  
Tegemoetkomingen
Een laptop, ouderbijdrage, schoolreis: schoolgaande kinderen kosten geld... Er zijn subsidieregelingen en tegemoetkomingen.
voor ouders  
Slim kookboek
Cover Lekker voor weinig
Nieuwe recepten en tips om slim te kopen, koken, bewaren en om minder te verspillen. 
Gratis verzending  
Meer of minder werken?
Minder kinderopvang nodig? Of overweegt u werk en zorg anders te verdelen? De WerkZorgBerekenaar biedt inzicht in de financiële gevolgen.
start de tool  
Volg ons op:  Facebook   Twitter   Linkedin  
Nibud
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud (Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Lees meer over het Nibud.
Afmelden  |  Profiel wijzigen  |  Doorsturen  |  Contact