Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 7 september 2017

ANWB Vrijwilligers │Help ook mee tijdens de fietsverlichtingsacties van ANWB Lichtbrigade

ANWB Vrijwilligers

Help ook mee tijdens de Week van de Lichtbrigade, van 23 t/m 28 oktober
Niet goed leesbaar?  webversie
7 september 2017   nieuwsbrievenhenkreports@gmail.com   Wijzig

Wist je dat afgelopen winter 71% van onze leden een onveilige verkeerssituatie hebben meegemaakt door fietsers zonder licht? De ANWB Lichtbrigade werkt aan een veiliger fietsverkeer. Help je mee?

Impact
De start van de Lichtbrigade, op 1 oktober, komt steeds dichterbij. Ook dit jaar is het enthousiasme onverminderd hoog. Op dit moment organiseren bijna 2000 basisscholen en middelbare scholen hun eigen fietsverlichtingsactie. Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer, al helemaal als ze niet goed verlicht zijn. Samen met hen zorgen we ervoor dat hun fietsen winterproof zijn.  

Week van de Lichtbrigade: acties bij ANWB-winkels en NS-stations
Van 23 oktober – 28 oktober kunnen passanten hun fietsverlichting laten checken bij 26 ANWB-winkels en 10 NS-stations. Hiervoor zoeken we nog enthousiaste vrijwilligers. Mogen we op je rekenen? Voorafgaand aan de acties bieden we een workshop aan, op 4 november ben je uitgenodigd voor het eindfeest en als dank ontvang je ook een jaar lang 24/7 gratis pechhulp voor je fiets met de ANWB Fietspas!

 

Ze zijn altijd een groot succes: de fietsverlichtingsacties van onze ANWB-leden. Er worden fietsverlichtingsacties georganiseerd bij maneges, scoutingsclubs, voetbalverenigingen, kinderopvangcentra, asielzoekerscentra, buurthuizen, bedrijven en ga zo maar door. Lijkt het jou ook wel wat om de fietsen van je buren/ vrienden/collega's of sportmaten te controleren? Dan kan je nog meedoen.
Meld je aan en ontvang van ons een toolkit met gereedschap en een aantal lampensetjes.
Tussen 23 en 25 oktober houden we bij 10 NS stations fietsverlichtingsacties. Als vrijwilliger spreek je passanten aan en controleer je aan de hand van een checkkaart de fiets. Zo nodig vervang je het lampje op de fiets.
Ook bij 26 ANWB-winkels kunnen leden weer hun fietsverlichting laten controleren en eventueel repareren. Hiervoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers. 
Meest gelezen nieuwsbrieven
Aanbiedingen
Auto
Bekijk alle nieuwsbrieven
Mijn gegevens
De heer Lezer
nieuwsbrievenhenkreports@gmail.com
Vul aan of wijzig
Volg ons Apps Community
Facebook Twitter Youtube Instagram
© ANWB 2017 Contact Aansprakelijkheid
Privacy Afmelden