Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 7 september 2017

BB: Onder ‘druk’ akkoord met ontslagverlening

Onder 'druk' akkoord met ontslagverlening
Onder emotionele en sociale druk gaat een provincieambtenaar akkoord met zijn ontslag. Later trekt hij dat weer in. Waarom vliegt hij toch de laan uit? 
Lees verder

Aanpak jihadisme werkt en mag doorgaan
De extra maatregelen voor de aanpak van jihadisme hebben hun meerwaarde bewezen en kunnen worden voortgezet. Dat concludeert de Inspectie Veiligheid en Justitie, die het actieprogramma ter voorkoming en bestrijding van terrorisme en extremisme tegen het …
Lees verder

Noord-Holland aan de slag met zelfrijdende auto
Provincie Noord-Holland houdt tussen 14 en 16 september een 'hackathon' op het circuit van Zandvoort. Deelnemers krijgen 48 uur de tijd om in teams een systeem te ontwerpen waarmee op provinciale wegen verkeersinformatie overgebracht kan …
Lees verder

Drones vinden geen wietplanten
Drones ingezet door de Limburgse Land-en Tuinbouwbond LLTB hebben deze zomer in maisvelden geen wietplanten aangetroffen. De LLTB zette de apparaten in omdat de politie na 2015 stopte met luchtcontroles per helikopter.
Lees verder

Aardgasvrij maken van wijken levert 11.000 banen op
Als binnen twintig jaar de gebouwen in Nederland aardgasvrij worden gemaakt, zal dat niet alleen leiden tot een flinke energiebesparing en extra hernieuwbare energie, maar ook tot meer banen en een betere handelsbalans. 
Lees verder

Aboutaleb mocht Zwarte Piet-demonstratie verbieden
Burgemeester Aboutaleb had het recht om een demonstratieverbod tegen Zwarte Piet af te kondigen tijdens de intocht van Sinterklaas vorig jaar november.
Lees verder

Enschede in beroep in zaak bijstandsfraudeur
De gemeente Enschede tekent beroep aan tegen de beslissing van de Almelose rechtbank in de 'tatoeagezaak'. Eind vorige maand oordeelde de rechter dat Enschede te ver is gegaan met het terugvorderen van de gehele bijstandsuitkering van een …
Lees verder

Gasopslag Drenthe mag voorlopig niet uitgebreid
De aardgasopslag van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in het Drentse Norg kan voorlopig niet worden uitgebreid. De Raad van State heeft dat bepaald, nadat twee gemeenten in de omgeving, Noordenveld en Leek, bezwaar hadden gemaakt. Zij maken …
Lees verder

'Kijk op onderwijsrol gemeente is achterhaald'
De rol die gemeenten hebben in het onderwijs is de laatste jaren drastisch veranderd. Daarom moeten de bestuurlijke verhoudingen tussen het rijk, de schoolbesturen en gemeenten tegen het licht gehouden worden. Dat zegt de Onderwijsraad in een advies.
Lees verder