Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 5 september 2017

Consumentenbond: Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge (administratie)kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen als het eigenlijk niet nodig is. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

 

Lees verder

Bezorg-sushi: 31% bevat teveel bacteriën

Op bijna een derde van de sushi van bezorgrestaurants zitten teveel bacteriën. Dit blijkt onderzoek van de Consumentenbond, waarbij 160 sushi monsters werden onderzocht. De meeste van de aangetroffen bacteriën duiden op een slechte hygiëne bij de bereiding. De versheid van de bezorgsushi is in veel gevallen wel in orde.

Lees verder

Te lange wachtlijsten verpleeghuizen

Slechts 19% van de verpleeghuizen biedt plek binnen de landelijke norm van 6 weken. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Bij 47% van de verpleeghuizen duurt het langer, waarbij een half jaar geen uitzondering is. De rest van de verpleeghuizen kan geen goede inschatting maken van de wachttijd.

Lees verder

Flinke prijsverschillen tussen verhuisbedrijven

Een praktijkproef van de Consumentenbond laat zien dat de prijs van een verhuizing van dezelfde inboedel uiteen kan lopen van €337 tot €2313. Consumenten krijgen het advies om de prijzen en voorwaarden van verhuisbedrijven goed met elkaar te vergelijken en meerdere offertes op te vragen.

Lees verder

Veel Android-smartphones lopen achter met veiligheidsupdates

De helft van de smartphones met het Android-besturingssysteem heeft een gedateerde veiligheidsupdate van een half jaar oud of ouder of geeft helemaal geen informatie over veiligheidsupdates. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Slechts 5% van de Android smartphones beschikt over de meest recente veiligheidsupdate van augustus 2017, 11% heeft de update van juli 2017.

Lees verder

Banken moeten Rabo snel volgen met naam-nummercontrole

De Rabobank waarschuwt vanaf vandaag haar klanten als zij een verkeerde naam invullen bij een overschrijving naar een bankrekeningnummer. De Consumentenbond is blij dat de bank deze naam-nummercontrole eindelijk invoert en hoopt dat andere banken snel volgen.

Lees verder