Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 7 september 2017

Gemeente Lelystad: Aannemer kiest boer voor beheer Lelystad Airport

Aannemer kiest boer voor beheer Lelystad Airport
Het gras op het nieuwe Lelystad Airport zal de komende vijftien jaar worden beheerd en onderhouden door de Lelystadse Boer, de groep van zeventig verenigde boeren rondom het vliegveld. Dat zijn aannemer Dura Vermeer en de boeren overeen gekomen.
Lees verder

Gemeente koopt winkelcentrum De Gordiaan in Stadshart
Met ingang van 1 september 2017 is de gemeente de nieuwe eigenaar van winkelcentrum De Gordiaan in het Stadshart. Door de aankoop is de weg vrij om op korte termijn het middengedeelte van het winkelcentrum te slopen. Dit deel staat leeg.
Lees verder

Coalitie met nabije Veluwse gemeenten: vliegroutes liggen vast en staan niet meer ter discussie
De gemeente Lelystad brengt samen met 5 Veluwse gemeenten (Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten, Barneveld) een pamflet onder de aandacht van de staatssecretaris Sharon Dijksma van I&M waarin zij duidelijk maken dat de ontwikkeling van Lelystad Airport geen vertraging mag oplopen.
Lees verder

Plan EFY Group wint met 22 grachtenwoningen openbare inschrijving in Warande
Projectontwikkelaar EFY Group uit Deventer heeft met een woningbouwplan voor 22 royale grachtenwoningen naar het oordeel van de gemeente Lelystad het beste plan ingediend voor een bouwlocatie aan de Haagwinde, nabij de MFA Warande. Het plan van EFY Group is gekozen uit in totaal 18 inzendingen van marktpartijen die hadden deelgenomen aan de door de gemeente uitgeschreven openbare inschrijving voor bouwkavel 1.2.4 in nieuwbouwwijk Warande.
Lees verder

Krachtpatsers verkennen opnieuw talenten met Lelykracht
Meer dan zeventig kinderen beleefden woensdag 30 augustus 2017 een levendige, gevarieerde en spannende ochtend tijdens de tweede editie van Krachtpatsers. Voor dit terugkerende evenement van Lelykracht was een groot deel van sportcentrum De Koploper omgebouwd tot proefstation van tal van vrijetijdsmogelijkheden. In één ochtend maakten de kinderen daar kennis met maar liefst drie verschillende activiteiten om zo hun talenten te verkennen.
Lees verder

Dertiende editie Stadsdichtersdag in Lelystad
Zaterdag 2 september vond de 13e Nationale Stadsdichtersdag plaats. Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen kwamen naar Lelystad om hun stadspoëzie te presenteren.
Lees verder

Uitzending spelshow Hou 't Schoon vanuit Lelystad
Op zondag 10 september vindt op RTL8 om circa 16.40 uur de uitzending plaats van Hou 't Schoon, een spelshow van RTL Telekids. In mei waren in Lelystad de tv-opnames, waarbij Tanisha, Noor, Luca en Kenzo het als team Lelystad West opnamen tegen team Lelystad Oost, bestaande uit Ginato, Ishaan, Sanne en Manon.
Lees verder

Drie interactieve routes door het Gelderse Hout en Oostrandbos
Het project Oostrandbos 360 graden is afgerond. Wethouder Elly van Wageningen van de gemeente Lelystad en een vertegenwoordiger van Staatsbosbeheer verrichten de openingshandeling, bij het welkomstbord bij de fiets/voetbrug over de Lage vaart aan de Dronterweg in de Gelderse Hout.
Lees verder

Restaurant Silver feestelijk geopend
Het Stadshart is weer een plek rijker waar mensen kunnen samenkomen en genieten. Maandag werd restaurant Silver Wine & Dine aan de Zilverparkkade 1 feestelijk geopend.
Lees verder

Fietsonderzoek geeft inzicht in fietsgedrag én fietsbeleving in Flevoland
Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Voor Flevoland wordt het de tweede keer dat de provincie meedoet aan dit onderzoek.
Lees verder

'Schoon genoeg?' Rekenkamerrapport over huishoudelijke hulp vanuit de Wmo 2015
Per 1 januari 2015 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2007 vervangen door de Wmo 2015. De gemeente kijkt nu eerst naar wat hulpbehoevende inwoners nog zelf en met hulp uit hun omgeving kunnen opvangen. Pas daarna komt de maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning in beeld. Per saldo komen er onder de Wmo 2015 minder mensen in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning. Ook is de ondersteuning zelf soberder geworden. Zo wordt in Lelystad onder huishoudelijke ondersteuning alleen nog schoonmaak aangeboden.
Lees verder

Feestelijke aftrap nieuw schooljaar door basisschool Laetare
Katholieke basisschool de Laetare in de Zuiderzeewijk is het schooljaar 2017-2018 feestelijk begonnen. Hiervoor zijn twee bijzondere redenen, namelijk de vernieuwing van het brede schoolplein én het 50-jarig bestaan van de school. De viering hiervan vond maandagochtend 4 september 2017 plaats in het bijzijn van de leerlingen en ouders.
Lees verder

Omgevingsloket online donderdag tijdelijk niet beschikbaar
Op donderdag 7 september is Omgevingsloket online niet beschikbaar vanaf 16.00 uur tot ongeveer 17.30 uur, dit in verband met onderhoudswerkzaamheden.
Lees verder

Leerlingen De Rietlanden strijden om titel 'Baas in het verkeer'
Op 5 en 6 september gingen leerlingen van de Rietlanden met verkeersveiligheid aan de slag tijdens The Battle. Wethouder Ed Rentenaar heeft op 5 september een van The Battles bijgewoond en was blij dat de teams ook dit jaar weer enthousiast meededen.
Lees verder