Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 1 september 2017

Gemeente Lelystad: Lelystad organiseert informatiebijeenkomsten over nieuwe Blijverslening

Lelystad organiseert informatiebijeenkomsten over nieuwe Blijverslening
Lelystad biedt per 1 juni 2017 een Blijverslening aan. Met de lening kunnen mensen met een eigen woning aanpassingen financieren die hun huis veiliger en comfortabeler maken. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) voert de regeling voor de gemeente Lelystad uit. Woensdag 6 september 2017 is er voor geïnteresseerden gelegenheid om meer te horen over de werking van de lening en de toepassingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld op het gebied van domotica.
Lees verder

Omgevingsloket vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus niet beschikbaar
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus wordt een nieuwe versie van het Omgevings­­loket online geplaatst­­. Hierdoor is het Omgevings­­loket 18 en 19 augustus twee dagen niet beschikba­­ar.
Lees verder

Najaarswerkzaamheden aan 4 Lelystadse polderwegen
De gemeente Lelystad vernieuwt conform het groot onderhoudsplan 2017 de komende periode het asfalt op een viertal wegen in het buitengebied of aan de rand van de stad.
Lees verder

Eerste editie van Lelyroad to Lowlands Paradise
De band Jick Munro & The Amazing Laserbeams speelden donderdag 17 augustus om 13 uur op het stadhuis om aandacht te geven aan de eerste editie van Lelyroad to Lowlands Paradise. Donderdag waren de eerste bezoekers al richting Lowlands afgereisd. Op deze doorreis werden zij in Lelystad muzikaal onthaald en begeleid van het station naar de bussen.
Lees verder

Hofje opgeknapt voor kinderactiviteiten
Actieve bewoners uit Punter 22 hebben, in het kader van Mensen Maken de Buurt, samen het hofje in hun woonomgeving aangepakt en geschikt gemaakt voor een plek waar kinderactiviteiten georganiseerd kunnen worden.
Lees verder

Wegwerkzaamheden route Lelystad - Dronten
Verkeer tussen Lelystad en Kampen dat via Dronten rijdt krijgt van 27 augustus tot en met 2 september te maken met wegwerkzaamheden in Dronten. De rotonde Dronterringweg/Overijsselseweg wordt omgebouwd tot een ovale rotonde (ovonde). Daarvoor is de rotonde van zondag 27 augustus tot en met zaterdag 2 september elke nacht gesloten van 20.00 tot 06.00 uur. Op zaterdag 2 september is de rotonde ook overdag dicht tot 16.00 uur.
Lees verder

Expeditie Marker Wadden 23 en 24 september
Grijp deze unieke kans en zet zelf een stap op dit nieuwste stukje Nederland in het Markermeer. Twee dagen lang vaart vanuit Bataviahaven Lelystad een veerdienst naar Marker Wadden. Bekijk de nieuwste natuurarchipel en beleef de weidsheid. Maak een wandeling langs de stranden en de slikken. Langzaam kleurt het eerste eiland groen en de eerste vogels zwermen over dit nieuwste natuurgebied.
Lees verder

Lelystad biedt werkgevers hulp bij woonpromotie
Het college van de gemeente Lelystad heeft de honderd grootste Lelystadse bedrijven en werkgevers gevraagd samen te werken bij het onder de aandacht brengen van de woonmogelijkheden in Lelystad. Het college voert daarmee een door de gemeenteraad aangenomen motie uit. De raad ziet in de ca. 18.000 mensen die in Lelystad wonen, maar niet werken, een extra mogelijkheid om te groeien.
Lees verder

Regionaal banenevent op 19 september in Lelystad
Op 19 september houdt Flevoland Werkt! van 11.00-17.00 uur een Regionaal Banenevent. in het stadhuis van gemeente Lelystad en buiten op het Stadhuisplein. Ongeveer vijftig bedrijven en instellingen uit heel Flevoland presenteren zich. Het Banenevent richt zich op werkzoekenden en in het bijzonder aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die vanwege de Banenafspraak aan werk worden geholpen.
Lees verder

Aanbestedingskalender en spreekuur inkoop voor ondernemers
De gemeente Lelystad publiceert sinds kort op haar website een 'aanbestedingskalender'. Met ingang van woensdag 6 september 2017 start er een wekelijks spreekuur over inkooptrajecten van te verlenen diensten en aankoop van producten.
Lees verder

Summer's Cool feestelijk afgesloten
Voor jongens en meiden die niet op vakantie (kunnen) gaan, organiseert Sportbedrijf Lelystad al tien jaar Summer's Cool. Ook dit jaar was het project een groot succes. De jongens en meiden hebben kennisgemaakt met vele sportieve, culturele en educatieve activiteiten, en natuurlijk veel plezier gemaakt. De vierde week Summer's Cool is vrijdag 25 augustus feestelijk afgesloten in het bijzijn van ouders en wethouder Janneke Sparreboom.
Lees verder

Kleurrijk Waterwijk - De Landerijen Wijkfeest
Op zaterdag 26 augustus is het Multiculturele Wijkfeest Waterwijk & De Landerijen afgesloten met heel veel muziek en lekker exotisch eten. Wethouder Janneke Sparreboom verrichtte de feestelijke opening.
Lees verder

Verkeersmaatregelen gerealiseerd voor school in Warande
In juni heeft het college het verzoek gekregen van de raad om de verkeerssituatie rond de school in Warande veiliger te maken. Daarop heeft college diverse maatregelen getroffen, zodat vanaf de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar veilig gefietst kan worden van en naar school. Zo is er een verbeterde oversteek gerealiseerd en zijn snelheid verminderende maatregelen aangebracht.
Lees verder

Plan EFY Group wint met 22 grachtenwoningen openbare inschrijving in Warande
Projectontwikkelaar EFY Group uit Deventer heeft met een woningbouwplan voor 22 royale grachtenwoningen naar het oordeel van de gemeente Lelystad het beste plan ingediend voor een bouwlocatie aan de Haagwinde, nabij de MFA Warande. Het plan van de EFY Group is gekozen uit in totaal 18 inzendingen van marktpartijen die hadden deelgenomen aan de door de gemeente uitgeschreven openbare inschrijving voor bouwkavel 1.2.4 in nieuwbouwwijk Warande.
Lees verder