Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 15 september 2017

Gemeente Lelystad: Wethouder opent hockeyseizoen bij MHC Lelystad

Wethouder opent hockeyseizoen bij MHC Lelystad
Zaterdag 2 september 2017 was de kick-off voor het hockeyseizoen 2017-2018 bij MHC Lelystad. Wethouder Sparreboom opende speciaal hiervoor een persconferentie met hockey-international Lauren Stam, waarin leden de mogelijkheid kregen om vragen te stellen en om daarna met deze kersverse medaillewinnares op de foto te gaan.
Lees verder

Gemeente Lelystad steunt voornemen tot oprichting coöperatie Jeugd en Gezinsteam
Het Jeugd en Gezinsteam (JGT) heeft na een zorgvuldige analyse het voornemen om het JGT vanaf 2018 om te zetten naar een coöperatie, waarbij het personeel dat voor het JGT werkt in dienst treedt van die coöperatie. De gemeente Lelystad ondersteunt dit voornemen en heeft de intentie uitgesproken om na oprichting van de coöperatie voor een periode van tenminste drie jaar een meerjarige subsidie te verlenen aan de coöperatie, voor het bieden van ambulante hulp en ondersteunende activiteiten binnen de JGT's. De instellingen die tot nu toe individueel subsidie ontvangen, krijgen na de oprichting gezamenlijk als coöperatie de subsidie.
Lees verder

Asfalteringswerkzaamheden Eendenweg uitgesteld
De asfalteringswerkzaamheden die vanaf maandag 11 september 2017 uitgevoerd zouden worden aan De Eendenweg (vanaf de T-splitsing Talingweg tot de Knarweg), zijn voorlopig uitgesteld. Dit heeft te maken met de slechte weersvoorspelling voor de komende dagen. Onder vochtige omstandigheden kan er geen slijtlaag op de weg worden aangebracht.
Lees verder

Wethouder Van Wageningen geeft startsein voor supermaquette van Lelystad
Wethouder Elly van Wageningen heeft een fictieve brief van het college van b&w gepresenteerd aan de leerlingen van christelijke basisschool 3Sprong. In die brief stond een spannende opdracht voor de kinderen van de school; zij mogen de komende tijd gaan werken aan een maquette van een nieuwe door de kinderen te ontwerpen wijk voor Lelystad.
Lees verder

Lelystad is blij met duidelijkheid over opening luchthaven per april 2019
"Lelystad Airpprt gaat april 2019 open." De gemeente Lelystad is blij met deze duidelijkheid die staatssecretaris Sharon Dijksma geeft in haar brief aan de Tweede Kamer over de diverse vragen die waren gerezen over de luchthavenontwikkeling bij Lelystad en de gevolgen die dat met zich brengt.
Lees verder

Regionale aftrap Stoptober in Lelystad
De landelijk bekende campagne Stoptober waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om 28 dagen niet te roken in oktober, krijgt een Flevolands tintje. Zaterdagmiddag 16 september 2017 vindt de regionale start plaats in Lelystad. De speciale Stoptober-camper staat van 14.00 tot 16.00 uur op de markt in het Stadshart om zoveel mogelijk deelnemers te werven. Wethouder Janneke Sparreboom trapt de regio-campagne af.
Lees verder

Vergunningparkeren in gedeelte Rigastraat en Kopenhagenlaan, Bruggestraat, Danzigstraat en Windaustraat
Op verzoek van de bewoners heeft gemeente Lelystad geïnventariseerd wat het draagvlak is om in de Rigastraat, Kopenhagenlaan, Bruggestraat, Danzigstraat en Windaustraat parkeermaatregelen toe te passen. Reden hiervoor is de parkeeroverlast die wordt veroorzaakt door bezoekers van het Stadshart en forensen. Uit deze inventarisatie kwam naar voren dat bewoners de voorkeur geven aan vergunningparkeren.
Lees verder

Voedselbank De Korenaar binnenkort naar andere locatie
Het college van Lelystad stelt de gemeenteraad voor om een pand aan te kopen, met als doel het te verhuren aan de Voedselbank De Korenaar. Dat doet het college omdat het huurcontract van het pand, waarin het distributiecentrum van de Voedselbank is gehuisvest, eindigt per 1 november aanstaande. Het is de Voedselbank niet gelukt om tijdig een passend pand te vinden dat zij per die datum kunnen huren.
Lees verder

Burgerzaken gesloten op vrijdag 22 september
Op vrijdag 22 september 2017 zijn de balies van Burgerzaken de hele dag gesloten. Inwoners kunnen deze dag alleen bij Burgerzaken terecht voor de aangifte van een geboorte of overlijden, tussen 09.00 uur en 12.00 uur.
Lees verder

Schildersclub 'Het Nieuw Penseel' bestaat 10 jaar
Schildersclub 'Het Nieuw Penseel' voor 55-plussers bestaat in 2017 10 jaar. Dit heugelijke feit werd met een expositie gevierd in De Hanzeborg. De vaste locatie van de schildersclub is De Dukdalf, maar deze wordt momenteel gerenoveerd. Wethouder Janneke Sparreboom van cultuur verrichte op maandag 11 september 2017 de officiële opening.
Lees verder

Ondersteuning inwoners asbestsanering van start!
Per 1 januari 2024 zijn asbestdaken op alle gebouwen en bijgebouwen verboden. Het is veel werk om asbest op de juiste manier te verwijderen. Daarom zijn de voorbereidingen al gestart. Om inwoners te ondersteunen biedt de gemeente Lelystad procesbegeleiding bij de asbestsanering aan. Werkbedrijf Lelystad is gevraagd dit samen met het Platform Asbestdaken Lelystad (PAL) vorm te geven.
Lees verder

Jubilerend Artifest extra uitbundig gevierd
In het weekend van 1 tot en met 3 september was er weer Artifest op het Stadhuisplein van Lelystad. Artifest werd dit jaar extra uitbundig gevierd omdat het festival dit jaar 10 jaar bestaat. Wethouder Janneke Sparreboom van cultuur opende het evenement en tijdens het weekend hebben honderden bezoekers genoten van een zeer gevarieerd programma. Artifest was vrij toegankelijk en werd georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers.
Lees verder

Wethouder Sparreboom bezoekt floaten in Hanzeborg
Wethouder Janneke Sparreboom heeft woensdag 13 september kennisgemaakt met de nieuwste vorm van dagbesteding die Woonzorg Flevoland biedt in het kader van de Wmo: floaten. Floaten is een ontspannende zwemactiviteit die twee keer per week in het zwembad van de Hanzeborg plaatsvindt.
Lees verder

Feestconcert The Voice Company ter ere van jubileum
Met een feestelijk concert in het stadhuis heeft projectkoor The Voice Company donderdag 14 september 2017 stilgestaan bij het 50-jarig bestaan van Lelystad. Lokale artiesten en het 16-jarige pianotalent Frank Monster werkten mee aan het concert.
Lees verder