Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 4 september 2017

Het Koninklijk Huis: Koning ontvangt Bijbel in Sranan Tongo

Koning ontvangt Bijbel in Sranan Tongo
Zijne Majesteit de Koning ontving hedenochtend op Paleis Noordeinde een delegatie van het Nederlands Bijbelgenootschap en het Surinaams Bijbelgenootschap. Deze bijbelgenootschappen werken op een aantal gebieden samen, waaronder de totstandkoming van een Bijbel in het Sranan Tongo. Deze taal wordt in Suriname (naast het Nederlands) zeer veel gesproken. De Koning kreeg een exemplaar van deze Bijbel overhandigd als markering van het feit dat deze ook in Nederland wordt geïntroduceerd. Het gesprek met de delegatie ging onder meer over de betekenis van de migrantenkerken in Nederland. De Koning is beschermheer van het Nederlands Bijbelgenootschap.
Lees verder

Koning ontvangt secretaris-generaal Internationale Burgerluchtvaartorganisatie
Zijne Majesteit de Koning ontvangt dinsdagavond 5 september in audiëntie mevrouw dr. Fang Liu, secretaris-generaal Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (International Civil Aviation Organization, ICAO), op de Eikenhorst in Wassenaar.
Lees verder

Koning ontvangt informateur Zalm
Mededeling van het Kabinet van de Koning:
Lees verder