Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 11 september 2017

Ministerie van Defensie: Aan de slag met moord tijdens opsporingsdag marechaussee

Aan de slag met moord tijdens opsporingsdag marechaussee
Een lijk in een legeringskamer! Een vrouw heeft tijdens een eerste afspraak haar date vermoord. Zaak van de marechaussee om de dader te vinden en de toedracht te achterhalen. Niet echt hoor… maar wel gisteren tijdens de jaarlijkse Opsporingsdag op Legerplaats Stroe.
Lees verder

Defensie zet extra vliegtuigen in voor noodhulp Sint Maarten (fotogalerij)
Een C-17-transportvliegtuig vertrekt vanmiddag met hulpgoederen voor de door orkaan Irma getroffen eilanden in het Caribisch gebied. Een C-130 Hercules-transportvliegtuig vertrok vanochtend al met hulpmiddelen vanaf Vliegbasis Eindhoven naar Curaçao.
Lees verder

Defensie zichtbaar tijdens Open Monumentendag
Duizenden monumenten in Nederland zijn dit weekend gratis toegankelijk voor publiek. Ook Defensie opent de poorten van enkele bijzondere gebouwen, zoals Landgoed de Zwaluwenberg in Hilversum, de Kromhout Kazerne in Utrecht en Landgoed Bronbeek in Arnhem. Thema van de Open Monumentendag is dit jaar 'Boeren, burgers en buitenlui'.
Lees verder

Zr. Ms. Zeeland klaar voor tweede ronde
Militairen van de landmacht, luchtmacht, marechaussee en marine zijn momenteel hard aan het werk in het Caribisch gebied. Ze ondersteunen na de orkaan Irma bij het handhaven van de openbare orde, verlenen noodhulp daar waar mogelijk en evacueren gewonden. In dit bericht wordt het werk aan boord van Zr. Ms. Zeeland uitgelicht.
Lees verder

Evacuatie Sint-Maarten komt van de grond
"We gaan helemaal vol weg; haal er zo nodig nog mensen bij!", overstemt sergeant-majoor Mike de grommende motoren van de Hercules. Het is zondag en de 3e vlucht van het militaire transportvliegtuig. Na de orkanen Irma en José haalt het passagiers en bagage op van het getroffen eiland Sint-Maarten. "Eindelijk kunnen we wat betekenen voor de mensen hier!"
Lees verder