Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 2 september 2017

Ministerie van Defensie: Defensie biedt technologische masteropleiding aan

Defensie biedt technologische masteropleiding aan
Er is een nieuwe technologische masteropleiding aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Dat is de Engelstalige 1-jarige deeltijdstudie (60 studiepunten) Military Technology, Processes & Systems die verdeeld is over 2 kalenderjaren. Commandant Commando Diensten Centra luitenant-generaal Emile van Duren opende vandaag de opleiding op het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder.
Lees verder

Mortieristen zelfstandig inzetbaar per helikopter
Verplaatsen per helikopter en daarna meteen met scherp schieten. Voor die uitdaging stond gisteren de Charliebatterij van het VuursteunCommando op het Artillerieschietkamp in ' t Harde. 1,5 jaar voorbereiding ging vooraf aan het gecombineerde optreden met Chinook-transporthelikopters en 120mm-mortieren. Die inspanningen bleven niet zonder resultaat.
Lees verder

Willemstad ruimt vliegtuigbom bij IJmuiden
Mijnenjager Zr. Ms. Willemstad ruimde gisteren op weg naar de Wereldhavendagen in Rotterdam een zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog.
Lees verder

Honderden historische luchtfoto's van vooroorlogs Nederland gratis
Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) in Den Haag stelt sinds deze week meer dan 1000 historische luchtopnamen van Nederland gratis beschikbaar. De foto's laten zien hoe de steden en dorpen in Nederland er in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw uitzagen.
Lees verder

Met 300 kilometer per uur over de landingsbaan
Ronkende motoren, glimmende velgen, en gaspedalen die volledig werden ingetrapt. Op vliegbasis Volkel zag het vandaag rood van de Ferrari's. Zo'n 180 kinderen stapten in de wagens voor een ritje over de start- en landingsbaan. Menig snelheidsmeter tikte daarbij 300 kilometer per uur aan.
Lees verder