Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 15 september 2017

Ministerie van Defensie: Geniecompagnie en Zr.Ms. Karel Doorman naar Caribisch gebied

Geniecompagnie en Zr.Ms. Karel Doorman naar Caribisch gebied
Nederland zet ruim 100 militairen van de genie in op Sint Maarten voor het noodherstel. De geniecompagnie vormt het recontructieteam dat gaat assisteren bij het treffen van noodvoorzieningen op het door orkaan Irma getroffen eiland. Hiermee leggen zij de basis voor toekomstige structurele herstelwerkzaamheden. De genisten vertrekken morgen vanaf vliegbasis Eindhoven.
Lees verder

Hoogste militair krijgt ereteken voor rol als bruggenbouwer
"Tom is een bruggenbouwer. Hij handelt vanuit de overtuiging dat de sleutel tot succes in samenwerking ligt. We zijn hem dankbaar, zeker in deze tijd." Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken bedankte Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp gisteren voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Hij overhandigde Nederlands hoogste militair het Ereteken voor Verdienste van het...
Lees verder

Marineschepen sluiten eerste week Northern Coast af
Maar liefst 8 schepen van de Koninklijke Marine sluiten in de Baltische Zee de eerste week af van de grote multinationale oefening Northern Coast. Die staat onder leiding van Zweden. Er doen bijna 20 landen aan mee waaronder Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Polen en Spanje.
Lees verder

Start voedseldistributie op Sint Maarten
Op Sint Maarten ondersteunden Nederlandse militairen gisteren de distributie van voedsel door het Rode Kruis. Zij zorgen voor beveiliging en het stroomlijnen van de lange rijen mensen, zodat hulporganisaties veilig hun werk kunnen doen.
Lees verder

Onderzoek naar dekolonisatie Nederlands-Indië begonnen
Het onderzoek naar het geweldsgebruik in de naoorlogse dekolonisatie in Nederlands-Indië is gisteren in Amsterdam formeel van start gegaan. 3 Nederlandse onderzoeksinstituten doen daar de komende 4 jaar onderzoek naar. Het kabinet stelde daarvoor 4,1 miljoen euro beschikbaar.
Lees verder