Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 5 september 2017

Ministerie van Defensie: Marine pakt uit tijdens drukbezochte Wereldhavendagen

Marine pakt uit tijdens drukbezochte Wereldhavendagen
Zo'n 430.000 bezoekers bezochten dit weekend de 40e editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam. Voor de marine een uitgelezen kans zich te presenteren.
Lees verder

Militaire vak in trek
Bijna 400 aspirant-officieren zijn vandaag aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en gisteren aan de Koninklijke Militaire Academie gestart. Met 269 cadetten (KMA) en 115 adelborsten (KIM) zitten zowel in Breda als in Den Helder de klassen helemaal vol. Dat is voor het eerst in jaren.
Lees verder

Militairen naar Bovenwindse Eilanden vanwege orkaan Irma
Zo'n 100 militairen zijn gisteren vanuit Curaçao en Aruba vertrokken om noodhulp te verlenen op Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten (SSS-eilanden). Dit gebeurt op verzoek van de lokale gezaghebbers. Orkaan Irma is inmiddels uitgegroeid tot een storm uit de zwaarste categorie 5 (windsnelheden tot boven de 250 km/u) en raast richting de SSS-eilanden in het Caribisch gebied.
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
Militairen op uitzending in Afghanistan konden via een live videoverbinding hun dierbaren in Nederland even in de ogen kijken. Familie en vrienden kwamen daarvoor bijeen in Burgers Zoo in Arnhem. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 28 augustus tot en met 4 september 2017.
Lees verder

Koningin Máxima bezoekt Kustwacht
De Nederlandse Kustwacht kreeg vandaag koningin Máxima op bezoek. Ze bezocht onder meer het centrum van waaruit de kustwacht jaarlijks tussen de 1.700 en 2.000 reddingsacties coördineert.  De kustwacht heeft haar thuisbasis op het terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder.
Lees verder