Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 8 september 2017

Ministerie van Defensie: Poolse bemanning bommenwerper met militaire eer begraven

Poolse bemanning bommenwerper met militaire eer begraven
2 bemanningsleden van de Vickers Wellington M. 1C R1322 van het Poolse 305 Squadron uit de Tweede Wereldoorlog zijn met militaire eer begraven. Dat gebeurde vandaag op de Nieuwe Ooster begraafplaats in Amsterdam. De bommenwerper waarin zij zaten, werd op 9 mei 1941 ongeveer 12 kilometer zuidwestelijk van Lemmer boven het IJsselmeer neergeschoten.
Lees verder

Luchtmachtvliegers achter de 'KLM-knuppel'
2 vliegers van Vliegbasis Eindhoven verruilen in november tijdelijk hun luchtmachtuniform voor dat van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM). Zij starten daar op 1 november de opleiding tot vlieger op de Airbus 330. Dat toestel is de opvolger van de KDC-10 tankvliegtuigen waar beide militairen nu mee vliegen.
Lees verder

Militairen 'ruimen olie' Waddenzee
Een tanker lijdt schipbreuk op de Waddenzee en verliest tonnen olie. De smurrie bedreigt het natuurgebied met z'n kwetsbare wadden, zeehonden en vogels. Het is zaak de troep zo snel mogelijk op te ruimen om de schade aan het Unesco-werelderfgoed te beperken. Dit oefenscenario kreeg Rijkswaterstaat deze week voorgeschoteld. Defensie assisteerde.
Lees verder

Defensie met hulpgoederen naar Caribisch gebied (video)
Een C-130 Hercules en een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht worden sinds vanmiddag op Vliegbasis Eindhoven beladen met water en voedsel voor Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Met de KDC-10 vliegen bovendien nog eens meer dan 100 militairen mee voor hulpverlening op de Bovenwindse eilanden. Orkaan Irma richtte er gisteren zware schade aan.
Lees verder

Middendorp steunt Europese idee├źnwedstrijd
Denk groot. Begin klein, maar begin wel. Onder dat motto beval commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp vandaag de Nederlandse finale aan van Ideas From Europe (IFE). Onder die vlag wordt in alle EU-lidstaten naar innovaties gezocht die mogelijk oplossingen bieden voor maatschappelijke problemen. Niet alleen in eigen land, maar misschien ook in andere.
Lees verder