Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 7 september 2017

Nieuwsbrief Onderzoek in de sociale wetenschappen

 

online lezen  |  afmelden
NWO
Onderzoek in de sociale wetenschappen

 
English version of this newsletter
 
Tweede ronde SURF Pop Up 2017 opengesteld voor aanvragen
Onderzoekers kunnen namens een consortium met tenminste één kennisinstelling en één publieke of private partner financiering aanvragen voor kleine, kortlopende projecten, waarbij ingespeeld wordt op de behoefte aan kennis over nieuwe ontwikkelingen en ad hoc vragen binnen de SURF-thematiek. Deadline is 28 september.
Lees meer  
 
ODISSEI Microdata-regeling
 
ODISSEI stelt met ingang van het vierde kwartaal van 2017 als pilot een vergoeding beschikbaar aan haar deelnemers die gebruik maken van CBS microdata. Deze zogeheten regeling ‘Stimulering gebruik CBS microdata’ (hierna: Microdata-regeling) wordt verstrekt als tegemoetkoming voor de kosten per kwartaal voor het gebruik van CBS microdata.
Lees meer  
 
Drie miljoen euro voor onderzoek dat de infrastructuren van Nederland gaat verbeteren
 
Het in stand houden en verbeteren van de infrastructuren in Nederland vraagt onder andere om betere afstemming tussen verschillende partijen, innovatief gebruik van datastromen, nieuwe businessmodellen en flexibiliteit. Om aan deze uitdaging tegemoet te komen, hebben NGinfra en NWO in een eerste ronde van het programma Responsive Innovations zes onderzoeksprojecten financiering toegekend.
Bekijk de toekenningen  
 
54 sociale en geesteswetenschappers ontvangen Veni van 250.000 euro
 
NWO heeft aan 154 pas gepromoveerde onderzoekers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro verleend. 54 beurzen zijn toegekend voor onderzoek in het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen. Lees persbericht.
Bekijk de toekenningen  
 
Inside Out tijdens de Nacht van de Wetenschap
 
Waarom blijven sommige liedjes in je hoofd hangen? En wat gebeurt er in je brein als je naar muziek luistert? Tijdens de Nacht van de Wetenschap op vrijdag 6 oktober nemen onderzoekers het publiek mee op een muzikale reis door de wetenschap. NWO organiseert De Nacht - onderdeel van het Weekend van de Wetenschap - in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) en ZonMw.
Lees meer  
 
dcypher Symposium 2017
 
Bent u geïnteresseerd of betrokken bij cybersecurity onderzoek, ontwikkeling, innovatie, bedrijfs- en/of (hoger) onderwijs?
Kom dan naar de eerste editie van het dcypher Symposium op 4 oktober. Er is veel te leren, te bespreken en te delen in cybersecurity R&D, innovatie en hoger onderwijs. Toegang is gratis.
Lees meer  
 
ExploRail symposium 2017
 
Op 10 en 11 oktober vieren NWO en ProRail de afronding van ExploRail. Hoe maak je het Nederlandse spoor voor de toekomst zo goed mogelijk bestand tegen verstoringen en hoe werken we daarin met verschillende partijen samen? Een moment om de resultaten op te leveren én verder te kijken naar de toekomst van het spoor.
Lees meer  
 
National eScience Symposium 2017: Science in a digital World
 
Op 12 oktober vindt het netwerksymposium plaats waar wetenschappers en onderzoekers uit verschillende vakgebieden en sectoren elkaar ontmoeten om te ontdekken hoe digitale technologie wetenschappelijk onderzoek versterkt. Speciale aandacht is er voor Internet of Things, Energy Science, Natural Language, Brain, Cognition and Behaviour en Future of Machine Learning.
Lees meer  
 
ODISSEI Workshop Koppelen van Data
 
Tijdens deze workshop op 26 oktober georganiseerd door ODISSEI zullen ervaringen uitgewisseld worden op het gebied van het koppelen van data. ODISSEI (Open Data Infrastructure for Social Science and Economic Innovations) ontwikkelt een duurzame wetenschappelijke infrastructuur voor de sociale wetenschappen in Nederland. Aanmelden is verplicht.
Lees meer  
 
Deadlines
 
14
sep 2017
 
Maatschappelijke (re-)integratie van adolescenten en volwassenen met autisme en psychose)
Meer informatie
 
20
sep 2017
 
Sustainable Urbanisation Global Initiative - Food-Water-Energy Nexus
Meer informatie
 
26
sep 2017
 
Onderzoekstalent
Meer informatie
 
28
sep 2017
 
Smart Urban Regions of the Future (SURF) Pop Up
Meer informatie
 
3
okt 2017
 
Investeringen NWO-groot
Meer informatie
 
5
okt 2017
 
Vernieuwingsimpuls Vidi
Meer informatie
 
31
okt 2017
 
Duurzame businessmodellen
Meer informatie
 
10
nov 2017
 
KIEM creatieve industrie voor HBO
Meer informatie
 
Alle openstaande NWO-calls  
 
Evenementen
 
4
okt 2017
 
dcypher Symposium
Lees meer
 
6
okt 2017
 
Nacht van de Wetenschap
Lees meer
 
10
okt 2017
-
11
okt 2017
 
Explorail symposium
Lees meer
 
11
okt 2017
 
Informatiebijeenkomst Promotiebeurs voor leraren
Lees meer
 
12
okt 2017
 
eScience symposium Science in a Digital World
Lees meer
 
18
jan 2018
-
19
jan 2018
 
Save the date: Jaarlijks congres maatschappelijk verantwoord innoveren
Lees meer
 
 
Onderzoek in de sociale wetenschappen
NWO initieert, stimuleert en financiert hoogwaardig onderzoek over de volle breedte van de wetenschap, waaronder de sociale wetenschappen. Sociaal wetenschappelijk onderzoek levert een bijdrage aan het beantwoorden van uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken.
Contact

Voor vragen over deze nieuwsbrief kunt u een e-mail sturen naar: sgw@nwo.nl

 
Facebook   Twitter   Google Plus   Linkedin