Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 1 september 2017

Ons Oranje! Robben: 'Overgebleven kans aangrijpen met handen en voeten'

Robben: 'Overgebleven kans aangrijpen met handen en voeten'
Een terechte nederlaag. Veel meer kon aanvoerder Arjen Robben er niet van maken. "We verliezen van een ploeg die veel beter is. Dit was teveel van het goede voor ons." In de eerste helft gaven we niet thuis. Dan loop je echt alleen maar achter die bal aan "Mochten we het niet halen dan verlies je het niet op zo'n avond, dan laat je het ergens anders liggen", zo oordeelde Robben voor de camera van de NOS. "Het is jammer, maar dit was teveel van het goede voor ons." Wel had de captain gebaald van het passieve spel van zijn team voor de pauze. "In de eerste helft gaven we niet thuis. Dan loop je echt alleen maar achter die bal aan. En heb je hem een keer, dan ben je hem binnen drie seconden weer kwijt. Dan wordt het wel moeilijk." Bondscoach Dick Advocaat had een soortgelijke lezing. "We zijn totaal niet in de wedstrijd geweest. Die ploeg was gewoon te goed voor ons. We waren op alle vlakken vanavond de mindere ploeg. Je ziet dat een aantal spelers toch problemen heeft om op dit niveau top te zijn. Zondag moeten we er staan. Als we het dan niet doen, dan is het over." Dick Advocaat: 'We zijn totaal niet in de wedstrijd geweest. Die ploeg was gewoon te goed voor ons'. Tegendraads inkoppen Robben had zelf dé kans op de gelijkmaker. Op aangeven van Quincy Promes kopte de aanvaller de bal niet goed in, waardoor de kans verloren ging. "Daar baal ik van. Ik wilde hem tegendraads in de andere hoek koppen", verklaarde hij. "Die moet er in." Als we het zondag niet doen, dan is het over Hoewel de nederlaag ook bij de aanvoerder van het Nederlands elftal hard aankwam, zag Robben toch nog lichtpuntjes. De nederlaag die Zweden op bezoek bij Bulgarije had geleden, biedt Oranje immers nog kansen voor plek twee. "Die kans moet je niet met twee handen aangrijpen, maar met handen en voeten. Drie wedstrijden winnen en dan ben je er." Frankrijk veel te sterk voor OranjeLees hier het wedstrijdverslag.
Lees verder

Samenvatting Frankrijk - Nederland
Voetbalminnend Nederland hoopte op een verrassing tegen Frankrijk, net als in 2008 op het EK in Bern toen Nederland de vice-kampioen met 4-1 over de kling joeg. Tegen beter weten in zo bleek donderdagavond in het volgepakte Stade de France in Saint-Denis. Nederland kreeg geen poot aan de grond tegen Frankrijk, dat op alle fronten de baas was in het veld. Nadat Kevin Strootman met twee gele kaarten uit het veld was gestuurd, denderden Les Blues over Oranje heen. De teller stopte uiteindelijk bij 4-0. Bern Heel even ging de gedachte terug naar Bern 2008. Van Persie passte op Robben die vanuit een onmogelijke hoek op doel schoot. Negen jaar geleden ging de bal er vanaf dezelfde plek in. Nu ketste hij via de lat weer in het veld. Niet veel later schoot invaller(!) Mbappé - de man van 175 miljoen - Oranje terug in de realiteit met een vierde Franse treffer.  Die realiteit is ook dat Nederland nog een kans heeft op kwalificatie voor het WK in Rusland. Drie keer winnen, liefst met veel doelpunten en de play-offs gloren. Moeilijk zat, maar het kan. Om te beginnen zondag, thuis tegen Bulgarije in de Amsterdam ArenA.  — Paul Pogba verovert de bal op Quincy Promes. Frankrijk was Nederland op alle fronten de baas.
Lees verder

Robin van Persie valt af wegens knieblessure
Robin van Persie verlaat het trainingskamp van het Nederlands elftal. De aanvaller van Fenerbahçe liep gisteren in het WK-kwalificatieduel met Frankrijk een knieblessure op en is zondag niet inzetbaar tegen Bulgarije. Met het vertrek van de 102-voudig international en het afvallen van Strootman, die gisteren in de ontmoeting met Frankrijk tweemaal geel kreeg, bestaat de selectie nu uit 23 spelers. Het Nederlands elftal ontmoet Bulgarije aanstaande zondag in de Amsterdam Arena. De WK-plaatsingswedstrijd begint om 18.00 uur. Voor het duel met de Bulgaren, waarvoor inmiddels 42.500 plaatsbewijzen zijn verkocht, kunnen nog kaarten worden aangeschaft via onderstaande link. De prijzen voor een ticket beginnen bij 18 euro en kinderen kunnen voor de helft van de prijs naar binnen.
Lees verder