Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 6 september 2017

Provincie Limburg: Archeologie komt tot leven tijdens EAA Congres

Archeologie komt tot leven tijdens EAA Congres
Limburg is de archeologisch rijkste provincie van Nederland. Daar zijn we trots op! En dat we op internationaal niveau meetellen blijkt wel uit het feit dat van woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 2 september het internationale congres van de European Association of Archaeologists (EAA) in Maastricht plaatsvindt.
Lees verder

Jaarlijks onderhoud provinciale wegen komend weekend van start
De Provincie Limburg voert in de maanden september, oktober en november het jaarlijks onderhoud uit aan provinciale wegen en fietspaden. Ieder jaar komen verschillende delen van de weg aan de beurt, omdat de deklaag dan versleten is.
Lees verder

Vergadering Statencommissie voor Financi├źn, Economische Zaken en Bestuur op 8-9-2017
Op de voorlopige agenda staan onder andere de volgende punten: - Statenvoorstel met uitwerking van de gewijzigde Motie 677 Housmans c s inzake Duurzaam Rendement - Statenvoorstel Financiering MKB en Brightlands - HRM-brief 2017
Lees verder

Inloopbijeenkomst MIRT-Verkenning A67
Om u te informeren over de mogelijke oplossingen en de samengestelde maatregelpakketten organiseert het projectteam een derde inloopbijeenkomst over de MIRT-Verkenning A67. U bent van harte welkom op donderdag 7 september tussen 17.00 uur en 20.30 uur in Hotel Nobis, Nobisweg 1 te Asten.
Lees verder

SOwhAt!: Seksualiteit bespreekbaar maken onder jongeren
Seksualiteit op een laagdrempelige manier bespreekbaar maken en zo bijdragen aan een seksueel gezondere samenleving. Dat is het doel van SOwhAt!, een Maastrichts initiatief, door en met jongeren ontwikkeld. SOwhAt!, dat zichzelf de gespreksopener voor seksualiteit noemt, gaat in het najaar van 2017 met vernieuwende vormen van sekseducatie op 16 Zuid-Limburgse scholen van start. Woensdagochtend 6...
Lees verder