Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 12 september 2017

Provincie Limburg: Verbetering verkeersveiligheid school-thuis routes in Sibbe en Houthem-St. Gerlach

Verbetering verkeersveiligheid school-thuis routes in Sibbe en Houthem-St. Gerlach
De verkeersveiligheid voor scholieren is op twee school-thuis routes in Valkenburg aan de Geul verbeterd. Het gaat om de routes van scholieren van de basisschool in Sibbe en in Houthem-St. Gerlach. Veel (jonge) fietsers maken gebruik van deze routes. Het doel van de maatregelen is om de fietser een duidelijke plaats op de weg te geven. De maatregelen werken attentie-verhogend en zorgen voor een...
Lees verder

Wat zou Limburg zijn zonder monumenten?
Een arme bedoening. Gedeputeerde Hubert Mackus ziet het in stand houden en beschermen van het Limburgse erfgoed als een van zijn belangrijkste opgaven. Niet alleen vanuit de functie die hij bekleedt, maar ook vanuit een persoonlijke passie.
Lees verder

Beleefweek Nationaal Landschap Zuid-Limburg
Van 16 tot en met 24 september 2017 organiseert het Nationaal Landschap Zuid-Limburg een week met meer dan 40 aantrekkelijke activiteiten voor jong en oud.
Lees verder

Vergadering Statencommissie voor Cultuur en Samenleving op 15-9-2017
Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen: - ontwikkelingen omtent regionale media; - monitoringsrapportage 2017, Kader maatschappelijke organisaties 2017-2020 – 'Sociale bindingskracht anno nu'; - rapportage Huis voor de Zorg 'Bouw van een Limburgs netwerk van Burgerkracht – het fundament is gelegd'.
Lees verder

Faunabeheerplan waarborgt toekomst bever en beperkt schade en overlast
De bever is weer terug in de waterrijke gebieden van Limburg. Er is sprake van een gezonde en groeiende populatie. In de natuur is de bever van grote ecologische waarde, maar het dier kan ook zorgen voor schade en overlast. Om de bevers een geschikte leefomgeving te bieden en de schade te beperken, is een nieuw Faunabeheerplan Bever 2017-2020 opgesteld door de Faunabeheereenheid Limburg.
Lees verder