Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 10 september 2017

Provincie Overijssel: Informatieavonden Lelystad Airport bekend

Informatieavonden Lelystad Airport bekend
Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de data bekend gemaakt van de informatieavonden over Lelystad Airport.
Lees verder

Provincies brengen zorgen Lelystad Airport over aan staatssecretaris Dijksma
Een delegatie van provinciebestuurders heeft in een overleg met staatssecretaris Dijksma nogmaals de zorgen overgebracht die leven rond de vliegroutes van en naar Lelystad Airport.
Lees verder

Chinese handelsdelegatie bezoekt Overijssel
Op maandag 11 september brengt een handelsdelegatie uit China een bezoek aan provincie Overijssel. De delegatie bestaat uit leden van het parlement van de provincie Liaoning en is specifiek geïnteresseerd in de kennis en ervaring op het gebied van milieutechnologie, waterzuivering en energiebesparing.
Lees verder

Onderzoek naar 3D metaalgeprinte vliegtuigonderdelen
Provincie Overijssel ondersteunt een groot onderzoek naar de proefproductie van 3D metaalgeprinte onderdelen voor de luchtvaartindustrie. Dit is vandaag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek van gedeputeerde Eddy van Hijum aan het Almelose bedrijf Aeronamic.
Lees verder

Zaterdag 9 september Provincie Festival in en bij het provinciehuis Zwolle
Op zaterdag 9 september vindt voor de eerste keer het Provincie Festival plaats in en rondom het provinciehuis in Zwolle.
Lees verder

Provinciale Staten bezochten Sallandse Heuvelrug
Provinciale Staten en de partners van Samen werkt beter bezochten Natura 2000-gebied Sallandse Heuvelrug.
Lees verder

De lekkerste salade en de lekkerste soep van Overijssel
Tjallien Muis uit Wetering en Martha Teders uit Lattrop zijn de winnaars geworden van grote finale van de OverHEERLIJK receptenwedstrijd.
Lees verder