Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 17 september 2017

Provincie Overijssel: Kom naar Social Impact Day Zwolle

Kom naar Social Impact Day Zwolle
Kom naar Social Impact Day Zwolle op 28 september in Hedon in Zwolle.
Lees verder

Alle jaarlijkse reiskosten woonwerk in één overzicht
Hoeveel geld zijn medewerkers kwijt aan hun woon-werkverkeer? Met Pendle.nl is dit eenvoudig uit te rekenen.
Lees verder

Staatssecretaris Dijksma stuurt brief naar de Kamer over vliegroutes
Staatssecretaris Dijksma (IenM) heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over de vliegroutes van luchthaven Lelystad. Daarin lijkt een oplossing te zijn gevonden voor het zweefvliegen boven Lemelerveld
Lees verder

MKB tour met gemeente Kampen naar Liprovit
Op vrijdag 15 september komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Kampen. Een bezoek aan Liprovit en één van haar afnemers, kalverhouder J. de Ruiter in Kamperveen, maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma.
Lees verder

Extra investering voor innovaties op Twente Airport
Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) investeert €900.000 in Twente Airport. Het geld is onder meer bedoeld om innovaties in de luchtvaart te onderzoeken zoals remote tower luchtverkeersleiding.
Lees verder

Tekort aan werknemers? Ze zijn er wel.
Het gaat steeds beter met de economie. De berichten zijn goed!  In alle provincies daalde de werkloosheid; ook in Overijssel. Het aantal vacatures steeg hier van 5.571 (2013) naar 9.943 in 2016.
Lees verder

Provincie Overijssel doet aanbesteding voor laadpalen
De provincie Overijssel start een Europese aanbesteding voor 2400 laadpalen in Overijssel en Gelderland. Voldoende laadpalen in de openbare ruimte zijn een belangrijke voorwaarde voor de groei van elektrisch vervoer.
Lees verder

Technische inspiratiereis naar Denemarken en Duitsland
25 meisjes en vrouwen uit Overijssel en Gelderland gaan op een technische inspiratiereis naar Denemarken en Duitsland. Deze reis, die van 18 tot en met 21 september plaatsvindt, is een voorbeeld van de inzet van Techniekpact Oost om vrouwen te interesseren voor techniek.
Lees verder