Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 3 september 2017

Provincie Overijssel: Overijssel telt mee!

Overijssel telt mee!
Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Overijssel doet ook mee! Een week lang wordt gemeten hoe we ons verplaatsen op de fiets, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar is het ook mogelijk om je routes te beoordelen en ervaringen te delen.
Lees verder

Aan het werk met Smart Mobility
De provincie Overijssel wil werkzoekenden graag aan het werk helpen. Daarvoor is het project 'Aan het werk met Smart Mobility' opgezet. Op 14 september vindt een informatiemiddag plaats voor geïnteresseerden.
Lees verder

Avond van de Koe krijgt vervolg
Avond van de Koe krijgt een vervolg. Overijsselse boerinnen brengen een Ode aan de Koe
Lees verder

Industrie Oost-Nederland steeds slimmer
Meer dan 50 ondernemers en kennisinstellingen in Overijssel en Gelderland investeren de komende jaren samen ruim € 13.2 miljoen in de digitalisering en flexibilisering van hun producten en diensten. Hierdoor ontstaan nieuwe manieren van produceren en nieuwe verdienmodellen.
Lees verder

Drie provincies sturen brief aan staatssecretaris Dijksma over vliegroutes Lelystad Airport
Op 29 augustus 2017 sturen de Gedeputeerde Staten van de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel samen een brief met twee verzoeken aan staatssecretaris Sharon Dijksma over de vliegroutes van en naar Lelystad Airport.
Lees verder

Openbaar Ministerie ziet af van verder onderzoek naar lek Twenterand
Er komt geen verder onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie tijdens de herbenoemingsprocedure van toenmalig burgemeester Visser van Twenterand. Dat heeft het OM Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten laten weten. Het Openbaar Ministerie en de Rijksrecherche achten een verder opsporingsonderzoek niet kansrijk omdat er teveel mensen bij de procedure betrokken zijn geweest.
Lees verder

ROVON onderzoek in EenVandaag
In http://www.eenvandaag.nl/vertelt ROVON voorzitter Bert Boerman over het ROVON onderzoek naar ouderen en hun verkeersgedrag.
Lees verder