Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 10 september 2017

Provincie Zuid-Holland: Fietsonderzoek tijdens Nationale Fiets Telweek 2017

Fietsonderzoek tijdens Nationale Fiets Telweek 2017
Doet u ook mee aan de Nationale Fiets Telweek? Dit grote nationale fietsonderzoek wordt gehouden van 18 t/m 24 september 2017.
Lees verder

Twee keer zoveel treinen tussen Alphen en Gouda
De treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda rijden op werkdagen 4 keer per uur in beide richtingen. 's Avonds en in het weekend rijden de treinen 2 keer per uur, net als voorheen.
Lees verder

Provincie als matchmaker in herbestemming rijksmonumenten
Zes betrokkenen van rijksmonumenten in Zuid-Holland hebben hun pand in de spotlights gezet. Dat gebeurde tijdens een door de provincie georganiseerde netwerkbijeenkomst voor ontwikkelaars, overheden, experts en geïnteresseerden.
Lees verder

€200.000 voor duurzame landbouw
Van 4 september tot en met 1 november 2017 kunt u  subsidie aanvragen voor Samenwerking in het kader van Europees Innovatie Partnerschap (EIP).
Lees verder

Experiment akkernatuur Zegenpolder gaat van start
De Combinatie Zegenpolder B.V. gaat de komende 3 jaar het experiment uitvoeren rond het realiseren van hoogwaardige akkernatuur in de Zegenpolder bij Rhoon.
Lees verder

6 Frisse blikken op de toekomst van Zuid-Holland
Voor het ontwikkelen van een visie voor de toekomst van de leefomgeving in Zuid-Holland heeft de stichting Kennislab voor Urbanisme samen met de provincie de 'Summerschool Omgevingsvisie Zuid-Holland' georganiseerd. De visie 'In Zuid-Holland doen we het samen' sprak de jury het meest aan.
Lees verder

Colleges stellen Voorkeursvarianten Verlengde Bentwoudlaan en maatregelen N209 Hazerswoude-Dorp vast
De colleges van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen hebben ingestemd met het uitvoeringsbesluit Planstudie N207 Zuid fase 2. Hiermee zijn de voorkeursvarianten voor de uitwerking van de Verlengde Bentwoudlaan en de maatregelen op en rond de N209 in Hazerswoude-Dorp vastgesteld en zullen deze in samenhang worden gerealiseerd.
Lees verder

Provincie zet in op transformatie leegstaande agrarische panden
Komende jaren komen veel agrarische panden vrij (VAB). Provincie Zuid-Holland werkt met allerlei partijen aan het herbestemmen hiervan.
Lees verder

Monumenten en werelderfgoederen openen hun deuren 9 en 10 september
Aanstaand weekend open vele monumenten en werelderfgoederen weer hun deuren tijdens de Open Monumentendag en Werelderfgoeddag.
Lees verder

Waterbus en Arriva starten proef met deelfietsen in Dordrecht
De succesvolle Waterbus krijgt er een extra dienst bij: in Dordrecht start een proef met deelfietsen. Daarmee wordt het gebruik van de waterbus mogelijk nog aantrekkelijker.
Lees verder

Open dagen brugbedieningscentrum Steekterpoort
Het brugbedieningscentrum Steekterpoort  is op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september 2017 open voor publiek. Iedereen is van harte welkom om Steekterpoort te bezoeken.
Lees verder

Aanleg ottertunnels bij Nieuwkoopse Plassen gestart
De provincie Zuid-Holland is gestart met het aanleggen van 3 faunatunnels bij de Nieuwkoopse Plassen. Hiermee krijgen de otters de door iedereen gewenste veilige route naar de Nieuwkoopse plassen.
Lees verder