Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 17 september 2017

Provincie Zuid-Holland: Landgoed Duivenvoorde heeft er een publiekstrekker bij

Landgoed Duivenvoorde heeft er een publiekstrekker bij
Op Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten werd vrijdag 8 september 2017 de 'Hof van Duivenvoorde' feestelijk geopend. Het nieuw opgetrokken bezoekerscentrum maakt onderdeel uit van het Herstelplan Kasteelpark Duivenvoorde.
Lees verder

Slimme financiering nodig voor Smart Industry Fieldlabs
Een werkgroep, met daarin de provincie Zuid-Holland, Brainport en het Rijk, gaat zich buigen over de financiering van fieldlabs. Zo kunnen zij een nóg grotere bijdrage leveren aan de innovatiekracht van de Nederlandse economie.
Lees verder

RijnlandRoute: Inloopavond definitief Esthetisch Programma van Eisen N206/Ir. G. Tjalmaweg
De provincie en de gemeente Katwijk organiseren op dinsdag 19 september een inloopavond over het defintieve Esthetisch Programma van Eisen, voor de inpassing van de N206/Ir. G. Tjalmaweg.
Lees verder

Zuid-Holland lanceert eigen Dataplatform
Zuid-Holland stelt als transparante en open provincie zoveel mogelijk van haar gegevens beschikbaar als open data. Deze worden beschikbaar gestel via een eigen Dataplatform.
Lees verder

Jeannette Baljeu benoemd tot gedeputeerde
Provinciale Staten hebben Jeannette Baljeu (50) benoemd tot gedeputeerde van het college van Gedeputeerde Staten. Baljeu wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Organisatie, Bestuur & Transparante Overheid en Europa & Internationaal beleid.
Lees verder

Spuimonding-West krijgt natuurvriendelijke oever
Het enkele jaren geleden aangelegde deltanatuurgebied Spuimonding-West bij Zuidland krijgt alsnog een natuurvriendelijke oever. De huidige oeververdediging van puin wordt vervangen door een klassiek zinkstuk van gevlochten wilgenhout met natuursteen. Daarop zal binnen enkele jaren een fraaie, natuurlijke rietkraag ontstaan.
Lees verder

Beheerplan natuurgebied De Wilck ter inzage
Het definitieve beheerplan voor Natura 2000-gebied De Wilck ligt ter inzage van 14 september tot en met 25 oktober 2017.
Lees verder

'De Kus' siert de nieuwe entree van Voorhout
De provincie onthulde samen met de Rotary Club Voorhout en de gemeente Teylingen het kunstwerk 'De Kus' bij de Nagelbrug in Voorhout.
Lees verder