Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 13 september 2017

Samen op weg naar een Rookvrije Generatie

Longfonds
Longjournaal
September 2017
Duizenden kinderen minder in ziekenhuis door rookvrij beleid

Duizenden kinderen minder in ziekenhuis door rookvrij beleid
Beste Meneer, mevrouw,

Bijna twintig procent minder kinderen met ernstige luchtweginfecties. Een daling van tien procent van zware astma aanvallen en minder baby’s die te vroeg geboren worden. Door rookvrij beleid worden veel minder kinderen opgenomen in ziekenhuizen. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC, uitgevoerd met steun van het Longfonds.


Waarom is rookvrij beleid zo belangrijk? ›
Bekende bijwerking hallucinaties bij salbutamol niet in alle bijsluiters

Bekende bijwerking hallucinaties bij salbutamol niet in alle bijsluiters
Hallucinaties zijn een bekende bijwerking van het gebruik van Salbutamol, maar niet in alle bijsluiters staat dit beschreven. Dit constateerde bijwerkingencentrum Lareb onlangs. Lareb evalueert nu de veiligheidsinformatie in bijsluiters over salbutamol.

Ervaringen melden ›
Edsilia en Roué dansen voor Longfonds

Edsilia en Roué dansen voor Longfonds
Fans van de tv-show Dance Dance Dance opgelet: dit seizoen doen zangeres Edsilia Rombley en cabaretier Roué Verveer mee voor het Longfonds. In de tv-show Dance Dance Dance gaan bekende Nederlanders de dansstrijd met elkaar aan. Het winnende danspaar krijgt 100.000 euro voor een zelfgekozen goed doel, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

Benieuwd hoe ver ze komen? ›
Nederlander wil zélf bijdrage leveren aan Rookvrije Generatie

Nederlander wil zélf bijdrage leveren aan Rookvrije Generatie Misschien heeft u onlangs onze spot op tv gezien? Samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding maakt het Longfonds zich sterk voor een Rookvrije Generatie. Want kinderen moeten rookvrij kunnen opgroeien. Steeds meer speeltuinen, sportverenigingen en schoolpleinen worden rookvrij.

Wat kunt u doen? ›
Tupperware steunt het Longfonds

Tupperware steunt het Longfonds Tupperware komt in actie voor het Longfonds. Van 2 t/m 22 oktober organiseert Tupperware de Record Weken. In deze weken haalt Tupperware geld op voor onderzoek om astma bij kinderen te voorkomen. Dit doen zij tijdens de workshops die in deze periode door heel Nederland worden georganiseerd. 

Organiseer ook een workshop ›
Start Stoptober: Nielson en Olcay Gulsen stoppen met roken

De maand oktober staat opnieuw in het teken van Stoptober; 28 dagen niet roken in oktober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen drie jaar al ruim 150.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Doe ook mee!


Doe ook mee! ›Kort nieuws
• Opbrengst collecte ›
• Resultaten nieuw longfibrose medicijn ›
• Pinnen bij de collectant ›
• Luchtzuiverende plant ›
Volg ons
Meer informatie
Longziekten ›
Rookvrij opgroeien ›
Gezonde lucht ›
Wat doet Longfonds ›
Help mee ›
Bestel gratis ›
Collectenieuws is een uitgave van het Longfonds. Hierop is onze disclaimer en privacyverklaring van toepassing.
CBF erkend goed doel Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)