Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 6 september 2017

Voedingscentrum: Voedingscentrum: nog steeds veel suiker in pakjes drinken

Voedingscentrum: nog steeds veel suiker in pakjes drinken
Er zit nog steeds veel suiker in pakjes sap, vruchtendrank en frisdrank voor kinderen. Dat blijkt uit een steekproef van het Voedingscentrum bij de start van het nieuwe schooljaar.
Lees verder

Gezondheidsraad: meer bewegen zorgt voor gezondheidswinst
Er is veel gezondheidswinst te behalen als Nederlanders meer zouden gaan bewegen. Daarom adviseert de Gezondheidsraad de minister van VWS om mensen te stimuleren om structureel meer te bewegen en minder stil te zitten. Dat schrijft de Gezondheidsraad in de nieuwe Beweegrichtlijnen 2017.
Lees verder

Gezond en lekker eten hoeft niet duur te zijn
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst het nieuwste kookboek 'Lekker voor weinig' van het Voedingscentrum. In het budgetboek staan 56 smakelijke recepten die gemiddeld € 2,- per persoon kosten. Dankzij de slimme tips in het boek kun je nog meer besparen.
Lees verder

Voedingscentrum duidt: zijn koolhydraten slechter voor de gezondheid dan vetten?
"Koolhydraten lijken slechter voor gezondheid dan vetten" kopte nieuws. Aan het onderzoek waarop dit gebaseerd is, zitten wel wat haken en ogen. Lees meer.
Lees verder

Geen suikerhoudende dranken meer op middelbare scholen
Uiterlijk eind 2018 stoppen Nederlandse frisdrankproducenten met de verkoop van suikerhoudende frisdranken op middelbare scholen. Goed nieuws voor de strijd tegen overgewicht.
Lees verder