Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 6 oktober 2017

BB: Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester Amstelveen

Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester Amstelveen
Bas Eenhoorn wordt tijdelijk burgemeester van Amstelveen. Hij vervangt Mirjam van 't Veld, die per 1 oktober vertrekt om voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede te worden.
Lees verder

Eindbrief BRP: gemeenten staan er alleen voor
De kosten voor het onderzoek naar bruikbare onderdelen van de afgeblazen operatie Basisregistratie Personen (BRP) worden gedragen door gemeenten zelf. Dat verklaart demissionair minister Plasterk in een brief over de beĆ«indiging operatie …
Lees verder

Proef aanvragen van rijbewijs per computer
Er komt een proef voor het aanvragen van een rijbewijs via de computer. Het kabinet is vrijdag akkoord gegaan met het voorstel van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur).
Lees verder

Friesland trekt portemonnee voor sociale robot
Provincie Friesland verleent een subsidie van 98.500 euro aan het softwarebedrijf Lable, het bedrijf Tinybots en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Een sociale robot kan mogelijk mensen met beginnende dementie helpen in de dagelijkse zorg.
Lees verder

Ambtenaar laconiek over digitale veiligheid
Nederlandse ambtenaren maken zich maar weinig zorgen over digitale veiligheid. Dat wordt duidelijk uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek. Slechts 5 procent van de ambtenaren maakt zich veel zorgen of zeer veel zorgen over dit onderwerp. …
Lees verder

Verplicht digitaal toegankelijke overheid komt dichterbij
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is begonnen met de consultatie voor het 'besluit digitale toegankelijkheid overheid' . Tot 13 november kunnen er reacties worden ingestuurd.
Lees verder

Nederland bij koplopers privacybescherming
Nederland doet het goed op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Dat blijkt uit een onderzoek onder acht Europese landen door de Universiteit Leiden. Toch laat met name de transparantie te wensen over. 
Lees verder

VNG: 'veel wensen gemeenten nog niet mee in Wet GDI'
De VNG heeft opnieuw een reactie gegeven op het Wetsvoorstel Generieke Digitale Infrastructuur. Een groot aantal wensen van gemeenten is nog niet meegenomen in de Wet GDI, zo meldt de vereniging in een persbericht. 
Lees verder