Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 29 oktober 2017

BB: 'Overheid gaat overstappen op gebruikte ICT-apparatuur'

'Overheid gaat overstappen op gebruikte ICT-apparatuur'
De overheid wil met ICT-oplossingen steeds vaker overstappen naar gebruikte apparatuur. Dat stelt de Infotheek Group na een eigen onderzoek bij ruim achthonderd ICT-specialisten.  
Lees verder

Gemeenten experimenteren met loting
Kappen of ontzien? De uit de hun krachten gegroeide bomen in de Haarlemse jarenzestigwijk Schalkwijk dreigden de lokale gemeenschap te splijten. De Haarlemse oplossing: via loting in totaal duizend wijkbewoners uitnodigen om er op een zaterdag over te …
Lees verder

Wethouder weg wegens 'grensoverschrijdend gedrag'
Wethouder Tjebbe Vugts van Rheden heeft zijn ontslag ingediend na meldingen over zijn gedrag. De meldingen, afkomstig van ambtenaren, gaan over grensoverschrijdend gedrag, licht een woordvoerder van de gemeente toe.
Lees verder

Verkoop Eneco onzekerder na tegenstem Leerdam
De verkoop van Eneco is een stukje onzekerder geworden. Ook in Leerdam is de gemeenteraad tegen een verkoop van het belang van bijna een half procent in het energiebedrijf. Daarmee is meer dan een kwart van de aandelen in principe buiten bereik van een …
Lees verder

Zieke burgemeester Utrecht stopt tijdelijk
Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen legt zijn functie tijdelijk neer. Bij hem is prostaatkanker geconstateerd, schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.
Lees verder

Private sector goed op weg naar banenquotum 2017
Van de 33.000 banen voor arbeidsgehandicapten die er eind dit jaar bij moeten zijn gekomen ten opzichte met 2012, zijn er aan het eind van het tweede kwartaal meer dan 29.000 gerealiseerd. Dat meldt het UWV in een kwartaalrapportage . 
Lees verder

Pilot met wijk-ggd'er in 13 gemeenten
In oktober 2018 moeten alle gemeenten een goed werkende aanpak hebben voor personen met verward gedrag. Een pilot met wijk-ggd'ers in Vught toont goede resultaten en krijgt vervolg in 13 gemeenten. 
Lees verder

Bijna helft Nijmeegse raad niet herkiesbaar
10 van de 39 Nijmeegse raadsleden zijn voortijdig opgestapt, 17 geven aan dat ze een volgende termijn niet meer zien zitten. Waar de een vers bloed verwelkomt, ziet de ander het collectief geheugen verdwijnen.
Lees verder

Regio vergt andere blik
Het nieuwe kabinet wil afspraken maken met stedelijke regio's over de aanpak van grote vraagstukken waar de samenwerkende overheden voor staan. Maar om te komen tot werkelijk effectieve, inhoudgedreven samenwerking tussen overheden en …
Lees verder