Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 8 oktober 2017

BB: Raad Den Haag stemt tegen verkoop aandelen Eneco

Raad Den Haag stemt tegen verkoop aandelen Eneco
Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad wil de aandelen in energiebedrijf Eneco niet verkopen. Het voorstel daartoe van het college van burgemeester en wethouders is verworpen met 18 stemmen voor en 24 tegen.
Lees verder

'Plakselpot' Klijnsma per 1 december naar in Drenthe
Demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken gaat op 1 december aan de slag als commissaris van de Koning in Drenthe. De ministerraad heeft vrijdag formeel met de benoeming van de PvdA-politica ingestemd.
Lees verder

Zwolse wethouder Vedelaar nieuwe voorzitter PvdA
Nelleke Vedelaar is de nieuwe voorzitter van de PvdA. De Zwolse wethouder won de voorzittersverkiezing van de sociaaldemocraten en volgt Hans Spekman op.
Lees verder

Mantelzorgers stuiten op gemeentelijke bureaucratie
Mensen die willen gaan mantelzorgen stuiten vaak op de gemeentelijke bureaucratie. Zo is een mantelzorgverklaring in de ene gemeente makkelijk verkrijgbaar, terwijl de andere gemeente aanvullend onderzoek vereist. Ook urgentieverklaringen worden soms …
Lees verder

Nieuwe ingangsdatum Omgevingswet bekend
De Omgevingswet gaat in per 1 januari 2021. Dat heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer laten weten. 
Lees verder

'Roadshow' nieuwe aanpak cliƫntondersteuning Wmo
Gemeenten zijn wettelijk verplicht onafhankelijke cliĆ«ntondersteuning aan te bieden aan inwoners die zorg en/of ondersteuning nodig hebben. In veel gemeenten is dat nog echter niet of niet goed geregeld. Veertien koplopergemeenten gaan de komende …
Lees verder

Referendum weg, gekozen burgemeester dichterbij
Het raadgevend referendum vervalt, maar de gekozen burgemeester komt een stap dichterbij. De aankomende coalitie heeft dit afgesproken, zeggen ingewijden na berichtgeving door de Volkskrant over het dichterbij brengen van de gekozen burgemeester.
Lees verder

50PLUS wil in de raad in 23 gemeenten
50PLUS wil in 23 gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat onder meer om Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht.
Lees verder

Werkgroep controleert gedrag ambtenaren
De gemeente Vlissingen neemt klachten van haar bewoners serieus. Uit het jaarrapport bleek dat er vorig jaar enkele tientallen klachten over ambtenaren waren ingediend. Een deel daarvan ging over ongepast gedrag van die medewerkers. De interne …
Lees verder