Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 5 oktober 2017

Consumentenbond: Consumenten willen einde aan onzin op voedselverpakkingen

Consumenten willen einde aan onzin op voedselverpakkingen

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat 90% van de consumenten vindt dat er iets moet worden gedaan aan misleidende informatie op etiketten. De Consumentenbond start de campagne 'Dit deugt niet' en roept consumenten op de petitie voor eerlijke informatie op voedselverpakkingen te tekenen.

Lees verder

Gevaarlijke stoffen in lippenbalsems

In veel lippenbalsems komen gevaarlijke stoffen voor, zo blijkt uit tests van de Duitse en Belgische consumentenbond. Bij producten van bekende merken zoals Labello, Blistex, Eucerin en Vaseline zijn mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen.

Lees verder

Oproep: meld klachten over Yarden natura-uitvaartpolis op Klachtenkompas

Er komen veel vragen en klachten over de Yarden natura-uitvaartverzekering binnen bij de Consumentenbond, met name over extra kosten achteraf of onduidelijkheid omtrent het dienstenpakket. De Consumentenbond roept gedupeerden op om te klagen via KlachtenKompas.nl, het gratis toegankelijke klachtenplatform van de Consumentenbond.

Lees verder

Nieuwe tv-serie KoopKracht van start

Regionale omroep NH produceert samen met de Consumentenbond een nieuwe serie KoopKracht. In het tv-programma neemt presentatrice Krista ArriĆ«ns consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten. In de eerste aflevering staat de privacy van consumenten centraal.

Lees verder

Klok helpt zorgverzekeraars herinneren aan deadline

De polis-jungle-klok van de Consumentenbond telt vanaf vandaag af tot 13 november (2018). Op dat moment moeten namelijk de premies en polissen van zorgverzekeraars voor 2018 bekend zijn.De Consumentenbond eist dat verzekeraars vanaf die datum helderheid bieden in de polisjungle.

Lees verder

Zwarte lijst voor gevaarlijke traphekjes

Traphekjes die in tests van de Consumentenbond falen, maar niet officieel zijn teruggeroepen, komen voortaan op de zwarte lijst van de Consumentenbond. Consumenten kunnen daarmee nagaan of zij een gevaarlijk hekje in huis hebben.

Lees verder