Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 9 oktober 2017

Doe ook mee aan Ranger Day

en ga met André Kuipers mee op reis door de ruimte
Bekijk de online versie indien deze e-mail niet goed zichtbaar is
Dieren Doen Fun WNF Rangerclub
Word WNF-Ranger
WNF-Rangernieuws
oktober 2017
Olifantjes
Hoera, een jongetje
Leuk babynieuws: in Dierenpark Amersfoort is een babyolifantje geboren. Het bulletje (mannetje) heet Thabo en het gaat helemaal goed met hem. Binnenkort krijgt hij een heerlijke fruittaart om zijn geboorte te vieren. Ga jij op kraamvisite?

Check hier de schattige video
 
Ranger Day tijdens de Rhino Week
Kom tijdens de Rhino Week op 11 oktober naar de speciale Ranger Day. Tussen 10.00 en 14.00 uur leer je hoe je neushoorns opspoort en ga je samen met andere Rangers aan de slag om een kunstwerk te maken. Dit wordt dan opgestuurd naar scholen in Vietnam en China die de neushoorn beschermen.

Help mee en meld je aan via info@rhinoweek.org
 
Slapende slakken
Slakken
Dat sommige dieren een lange winterslaap houden wist je vast al. Maar slakken maken het wel heel bont: ze slapen soms drie jaar achter elkaar, zonder honger te krijgen! Pas als ze de temperatuur warm genoeg vinden, worden ze weer wakker.
 
SpaceXperience
Reis mee door de ruimte
Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om als astronaut vanuit de ruimte naar onze prachtige planeet Aarde te kijken? André Kuipers neemt je op 11 november mee op reis tijdens de SpaceXperience in de Ziggo Dome. Tip je ouders, want de beste plekken zijn voor Rangers gereserveerd.

Bestel hier je kaartjes
 
Hoe kauwt een vogel?
Vogels hebben geen tanden, dus ze kunnen niet met hun snavel kauwen. Ze slikken hun eten daarom in één keer door en dan gaat het meteen naar de maag. Daar zitten hele kleine steentjes in die het voedsel malen. Dus eigenlijk ‘kauwt’ een vogel met zijn maag. Eet smakelijk!