Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 13 oktober 2017

Gemeente Lelystad: Motiemarkt drukker dan vorig jaar

Motiemarkt drukker dan vorig jaar
In totaal 22 ideeën voor onze stad zijn dinsdagavond 10 oktober 2017 tijdens de motiemarkt gepresenteerd aan de gemeenteraad. Veel initiatiefnemers hadden buurtgenoten, familie en/of betrokkenen meegenomen, waardoor het bezoekersaantal van de eerste editie in 2016 werd overtroffen.
Lees verder

Draaginsigne Gewonden voor inwoner Lelystad
De heer De Kooter uit Lelystad heeft dinsdag 10 oktober 2017 het Draaginsigne Gewonden ontvangen. Dit draaginsigne, dat door burgemeester Ina Adema werd uitgereikt, wordt door de minister van Defensie toegekend aan militairen en veteranen die onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties lichamelijk of psychisch letsel hebben opgelopen.
Lees verder

Supermarkt DEEN geopend in nieuwbouwwijk Warande
Bewoners van en nabij de nieuwbouwwijk Warande kunnen nu hun boodschappen doen in hun eigen buurt. De gloednieuwe winkel van DEEN heeft woensdag 11 oktober haar deuren geopend in Warande. Wethouder Jop Fackeldey verrichtte, samen met Fons Deen van het familiebedrijf en bedrijfsleider Marco Vlak, de officiële opening van de supermarkt.
Lees verder

Lelycentre verandert van kantoorgebied naar woonwijk
Kantoorgebouwen in het Lelycentre veranderen in woningen. De komende 3 jaar (2018, 2019 en 2020) worden 330 woningen op die manier aan het woningbestand in dit deel van Lelystad toegevoegd. Deze transformatie maakt deel uit van het gebiedsplan Lelycentre dat het college van Lelystad aan de gemeenteraad voorlegt. Naast het woningprogramma voorziet het plan ook in een ingrijpende herinrichting van het openbaar gebed. Kosten naar verwachting € 3,2 miljoen. Een bedrag dat de gemeente, samen met marktpartijen wil gaan opbrengen.
Lees verder

Nieuwbouwwoningen Warande in de verkoop
In Warande zijn diverse nieuwbouwprojecten in de verkoop gegaan. Het gaat om tweekappers en vrijstaande woningen in uiteenlopende stijlen, variërend in prijsklasse van €307.500,- tot € 409.500,-.
Lees verder

Buurtvoorlichters flyeren voor Burgernet
In het kader van de Week van de Veiligheid, die maandag 9 oktober 2017 van start is gegaan, hebben Buurtvoorlichters op verschillende plekken in Lelystad, flyeracties voor Burgernet gehouden. In de Week van de Veiligheid brengen diverse organisaties, gemeenten en de politie het thema veiligheid extra onder de aandacht bij de inwoners.
Lees verder

Woningbouwprogramma Lelystad gaat uit van voortzetting groei woningmarkt
Lelystad rekent erop dat zij de komende jaren kan blijven profiteren van de groeiende behoefte aan woningen. De markt is gunstig en Lelystad heeft voldoende bouwgrond en bouwlocaties om in de woningbehoefte te voorzien. In de komende jaren (2018 –2021) levert Lelystad volgens de door het college bekendgemaakte meerjarige Woningbouwprogrammering jaarlijks 500 woningen af. Deze programmering geeft de ambitie van Lelystad weer om door te groeien naar minimaal 80.000 inwoners.
Lees verder

Dag van de ouderen in teken van 50 jaar Lelystad
Op zaterdag 7 oktober 2017 vond de Dag van de ouderen plaats in het stadhuis van Lelystad. De dag stond in het teken van het thema '50 jaar Lelystad'. Dit kwam tot uiting tijdens het openingswoord van wethouder Janneke Sparreboom, het gedicht van Gerard Beense, de conference van Cornelis Postzak (de eerste postbode van Lelystad) én een quiz over 50 jaar Lelystad. De popkoren Expression en Tijdloos zorgden voor de muzikale omlijsting en voor een extra vrolijke noot waren er twee clowns aanwezig.
Lees verder

Overijsselseweg (N307) twee nachten dicht
In verband met herstelwerkzaamheden wordt de Overijsselseweg (N307) tussen Lelystad en Dronten twee nachten afgesloten: van woensdag 18 oktober 20.00 uur tot en met donderdag 19 oktober 06.00 uur en van donderdag 19 oktober 20.00 uur tot en met vrijdag 20 oktober 06.00 uur. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de provincie Flevoland.
Lees verder

Feestelijke Coming Out Week in Lelystad
Veilig en zichtbaar jezelf kunnen zijn. Wie wil dat nou niet? Daarover gaat het in de Coming Out Week, die van 8 tot en met 13 oktober 2017 in Lelystad gevierd wordt.
Lees verder

18-jarige Lelystedelinge schrijft musical voor Coming Out Day
Op 11 oktober, op Coming Out Day, bracht Denise Theunis (18 jaar) een zelfgeschreven musical 'Op ieder potje past een dekseltje', over homoseksualiteit en de acceptatie hiervan, op de planken bij de Kubus in Lelystad. Denise heeft de musical met veel plezier geschreven en geregisseerd. Zij werd bij haar project ondersteund door de Ideeënmakelaar van de gemeente Lelystad, Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en Utopodium. Wethouder Janneke Sparreboom was aanwezig bij de première en reikte de spelers na afloop de bloemen uit. "Prachtig en indringend gespeeld en heel goed overgebracht waar de problemen voor jongeren liggen als zij erachter komen dat ze homoseksueel zijn," aldus de wethouder.
Lees verder

Website Sociale Kaart Flevoland verbeterd
​GGD Flevoland biedt gemeenten en inwoners van Flevoland de verbeterde website Sociale Kaart Flevoland aan. Deze vervangt de oude sociale kaart Zorgwel Flevoland.
Lees verder

Vierde schilderproject van Stichting 'Met inzet Lukt Alles' afgerond in Zuiderzeewijk
Het vierde schilderproject van Stichting Mila (Met inzet lukt alles) in de Zuiderzeewijk is afgerond. Dertien woningen zijn door bewoners met hulp van een vakman en vrijwilligers uit de buurt geschilderd.
Lees verder

Flevolanders krijgen Airportkrant in de brievenbus
Alle inwoners van Flevoland ontvangen woensdag 18 of donderdag 19 oktober 2017 nummer 2 van de informatiekrant over de uitbreiding van Lelystad Airport, de nieuwste luchthaven van Nederland. Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven samen de krant uit om inwoners van Flevoland uitgebreid te informeren over en te betrekken bij alles wat komt kijken bij de aanleg van een vakantieluchthaven. De Airportkrant bevat ook een advertentie voor toegang tot de informatiemarkt op zaterdag 11 november 2017 in Luchtvaart Themapark Aviodrome. Flevolanders kunnen op deze dag een kijkje nemen op de luchthaven die volledig 'in de steigers' staat en hun vragen stellen aan alle betrokken partijen.
Lees verder