Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 13 oktober 2017

Ministerie van Defensie: Bauer tijdens medaille-uitreiking: er mag geen twijfel zijn over missieveiligheid

Bauer tijdens medaille-uitreiking: er mag geen twijfel zijn over missieveiligheid
"Over de mission safety mag geen twijfel bestaan. Om die reden hebben wij recentelijk de veiligheid in al onze inzetgebieden nogmaals goed tegen het licht gehouden. In Mali is deze operationele pauze nog steeds van kracht. De reden daarvoor is dat ik niet wil dat er enige twijfel is of we onze missies op een verantwoorde manier uitvoeren. Onze mensen moeten met vertrouwen hun belangrijke werk...
Lees verder

4% meer voor Defensiepersoneel
Het Defensiepersoneel krijgt onder meer een loonsverhoging van 4%: 2,5% met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017 en nog 1,5% per 1 januari 2018. Defensie en de 4 vakbonden zijn het vannacht eens geworden over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor het Defensiepersoneel. Het onderhandelingsresultaat wordt aan de achterban voorgelegd.
Lees verder

Zonnepanelen op zweefvliegstrip Eindhoven
Een deel van de voormalige zweefvliegstrip op Vliegbasis Eindhoven wordt vol gelegd met zonnepanelen. Eergisteren ondertekenden de vliegbasis, de gemeente Eindhoven en regionale Coƶperatie Zonnepark Welschap u.a. daarover een samenwerkingsovereenkomst.
Lees verder

Benelux-luchtruim geniet warme belangstelling van Russen
De Russische Federatie voerde gisteren en vandaag een ongewapende, militaire Open Skies observatievlucht uit boven de Benelux en Duitsland. Het Open Skies Verdrag (OSV) geeft de deelnemende partijen, onder strikte voorwaarden, mogelijkheden militaire vluchten uit te voeren in elkaars luchtruim om het grondgebied te observeren.
Lees verder

Zr. Ms. Evertsen zet raketparaplu op
De vrede, veiligheid en vrijheid van navigatie in de Golf van Finland worden bedreigd. Een vlootverband van de NAVO moet het water in dit oefenscenario veilig en bevaarbaar houden. Worden ze aangevallen met vliegtuigen of raketten dan zet Hr. Ms. Evertsen een  beschermende 'raketparaplu' op.
Lees verder