Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 11 oktober 2017

Ministerie van Defensie: Defensie onderzoekt melding van misbruik

Defensie onderzoekt melding van misbruik
Defensie gaat een feitenonderzoek doen naar een melding van seksueel misbruik uit 1982. Er is hiervoor een commissie van onderzoek ingesteld. De onderzoekers van de Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID) zullen dit uitvoeren.
Lees verder

Coalitiepartners willen fors in Defensie investeren
De coalitiepartners van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben vandaag het regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst' gepresenteerd. Informateur Gerrit Zalm overhandigde het aan Tweede Kamer-voorzitter Arib Khadija. In het akkoord staat ook een paragraaf met daarin de voorgenomen plannen voor Defensie.
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
De operationele pauze is na veiligheidschecks bij 21 missies opgeheven. Die werd ingelast vanwege de bevindingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 3 tot en met 9 oktober 2017.
Lees verder

NAVO-strijdmacht oefent 'luchtmobiel'
Heftig klapwiekend hangen 2 Nederlandse Chinook-transporthelikopters boven het Amerikaanse militair oefenterrein Hohenfels in Duitsland. Onder de buik van elke machines bungelt een Mercedes Benz-terreinwagen met aanhanger. In een precisiemanoeuvre zetten de heli's ze neer in een zompige akker. 'Luchtmobiele' operaties: ze lopen als een rode draad door de NAVO-oefening Swift Response.
Lees verder

Militaire gezondheidszorg beraadt zich op de toekomst
De krijgsmacht en dus ook de militaire gezondheidszorg moet veranderen om goed te kunnen inspelen op alle wijzigingen in de veiligheidssituatie. Denk aan internationale crises, terrorisme of schaarste aan grondstoffen. Dat geldt ook voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, robotisering en gezondheid. Maar hoe?
Lees verder