Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 10 oktober 2017

Provincie Limburg: Positieve CBS/TNO-analyse Limburgse economie

Positieve CBS/TNO-analyse Limburgse economie
CBS/TNO heeft in opdracht van de Provincie Limburg een compositie-analyse gemaakt van de Limburgse economie. De conclusie is dat Limburg een brede economie heeft en dat de conjunctuurgevoeligheid van de provincie lijkt af te nemen. Het campusbeleid van de provincie samen met onderwijs en bedrijfsleven sluit volgens de onderzoekers goed aan op de sterktes van Limburg: chemie, industrie landbouw,...
Lees verder

Buitenring volledig opengesteld op 31 augustus 2019
De Buitenring Parkstad Limburg is 31 augustus 2019 volledig gereed, zeker anderhalf jaar eerder dan gepland. Dit komt doordat de Provincie eerder kan beschikken over de grond die nodig is voor de aanleg van het turboverkeersplein dat de Buitenring bij Nuth verbindt met de huidige A76. De bouw van dat verkeersplein kan daardoor eerder starten.
Lees verder

Vergadering Statencommissie voor Financiƫn, Economische Zaken en Bestuur op 13-9-2017
Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen: - Statenvoorstel inzake Rapport ZRK 'De verkoop van Attero. Reconstructie van de betrokkenheid van de provincies Limburg en Noord-Brabant'; - Mededeling portefeuillehouder inzake toezegging 8109 (vergunningverlening De Heus Diervoeders BV Maasbracht).
Lees verder

Campagne Geen prut in de put van start
Straatputten raken steeds vaker verstopt door vervuiling met frituurvet, verfresten en hondenpoepzakjes. Bij hevige regenval overstromen de putten en dat zorgt voor veel overlast. Om dit probleem onder de aandacht te brengen gaat van 9 oktober t/m 3 november in heel Limburg de campagne "geen prut in de put" van start.
Lees verder

Brandbrief fracties Limburgs Parlement aan Den Haag over realisatie station Grubbenvorst
Een initiatief van Statenlid Titulaer (CDA) op 6 oktober 2017 in de Statencommissie voor Mobiliteit en Duurzaamheid om Den Haag op te roepen extra geld uit te trekken voor de realisatie van station Grubbenvorst-Greenport-Venlo (Maaslijn) werd unaniem ondersteund door alle fracties in Provinciale Staten.
Lees verder