Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 8 oktober 2017

Provincie Overijssel: Namen voor de N34 tunnels in Hardenberg bekend

Namen voor de N34 tunnels in Hardenberg bekend
De namen voor de 6 nieuw te realiseren N34 tunnels zijn bekend. Tot en met 29 september 2017 hebben honderden inwoners hun stem uitgebracht op de geselecteerde namen die inwoners eerder hadden aangedragen. Alle tunnels zijn eind 2018 klaar. Nieuwe namen per tunnel Lentersdijk               -               Watergat Willemsdijk              -               Bosduiker Boshoek                   -               Boshoektunnel J.C. Kellerlaan         -               't Holt Pothofweg                -               Engeland Scheerseweg           -               De Groote Scheere
Lees verder

Provincie en gemeenten sturen brief naar staatssecretaris Dijksma over vliegroutes Lelystad Airport
De provincie Overijssel en betrokken gemeenten hebben samen een brief naar de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu gestuurd. In de brief wordt een aantal zorgen geuit met betrekking tot de vliegroutes van en naar Lelystad Airport.
Lees verder

MKB tour met gemeente Borne naar Dutch Shape en Morselt Watertechniek
Op vrijdag 6 oktober komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Borne. Een bezoek aan de bedrijven Dutch Shape en Morselt Watertechniek maken een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creƫren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers.
Lees verder

20 sollicitanten voor burgemeesterschap Losser
20 personen hebben bij Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten interesse kenbaar gemaakt voor het burgemeestersambt van Losser. Er hebben vijf vrouwen en vijftien mannen gesolliciteerd. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 41 en 61 jaar.
Lees verder

Provincie Overijssel houdt regenboogsymposium
"Iedereen in Overijssel doet mee", zegt Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten, "maar in de praktijk blijkt dat niet iedereen zich er bij voelt horen." In haar toespraak tijdens de opening van het symposium wees de Commissaris van de Koning op het afnemen van de tolerantie en het toenemende geweld tegen LHBT-ers.
Lees verder

N333 Blokzijl-Steenwijk maandag 9 oktober weer open
Door de weersomstandigheden duren de werkzaamheden aan de provinciale weg N333 tussen Blokzijl en Steenwijk twee dagen langer dan gepland. Dat betekent dat de hoofdrijbaan van de N333 op maandagochtend 9 oktober 2017 om 05.00 uur weer open gaat voor het verkeer in plaats van 7 oktober. In het weekend worden de laatste werkzaamheden, het aanbrengen van belijning en markeringen, uitgevoerd. Het verkeer wordt omgeleid via de N331-N762-N334.
Lees verder