Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 9 oktober 2017

Provincie Zeeland: Start campagne ‘Er gaat meer kapot dan je scherm’

Start campagne 'Er gaat meer kapot dan je scherm'

Harry van der Maas gaf op vrijdag 6 oktober 2017 de aftrap van de Zeeuwse campagne 'Er gaat meer kapot dan je scherm'. Dat gebeurde op het Scheldemond College in Vlissingen. Harry van der Maas reikte daar de ROVZ-pluim uit aan Finn (14 jaar) uit Vlissingen. Finn is één van de gezichten van de nieuwe campagne, die zich inzet voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in Zeeland. In een filmpje vertelt Finn wat er gebeurde toen ze haar mobiel gebruikte op de fiets: "Er kan zoveel misgaan, alleen omdat je even je liedje wil veranderen. M'n fiets was kapot en m'n hand lag helemaal open."

Lees verder

Voorstelling Gezongen verhalen over de Tweede Wereldoorlog

In het najaar van 1944 werd Zeeland en een deel van West-Brabant bevrijd van de bezetting door het naziregime dankzij één van de grootste militaire operaties: de Slag om de Schelde. Jaarlijks herdenkt Zeeland deze periode met de deelname aan de Canadays.

Lees verder

Zeeland ondertekent als eerste provincie Kustvisie

Een veilig Zeeland, met mooie stranden, een beschermde natuur én een gevarieerd recreatieaanbod. Dát zijn de drie opgaven die centraal staan in de Zeeuwse Kustvisie. Met de ondertekening maandag 9 oktober van het convenant voor de Zeeuwse Kustvisie 'Samen sterk voor de Zeeuwse kust!' gaven de samenwerkende partners in Zeeland als eerste provincie in Nederland uitvoering aan de afspraak die de Nederlandse kustprovincies eerder in het zogenoemde Kustpact maakten met minister Schultz (I&M). Daarin werd namelijk afgesproken dat iedere Nederlandse kustprovincie een kustvisie zou opstellen.

Lees verder