Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 8 oktober 2017

Provincie Zuid-Holland: €460.000 voor leren over Duurzame Landbouw

€460.000 voor leren over Duurzame Landbouw
Partijen die zich in Zuid-Holland inzetten voor het leren over Duurzame Landbouw kunnen van 2 oktober tot en met 29 november 2017 tot 17.00u subsidie aanvragen.
Lees verder

Samenwerken aan innovatieve oplossingen watervraagstukken
Gedeputeerde Rik Janssen heeft op 27 en 28 september 2017 deelgenomen aan de conferentie van het European Innovation Partnership on Water (EIP Water) in Porto.
Lees verder

35 partijen ondertekenen Energieakkoord Greenport
Het Energieakkoord gaat over de ambities van de Greenports om in 2030 haar doelen te behalen op het gebied van uitstoot van schadelijke stoffen (CO2-Stikstof), verduurzaming en energieverbruik.
Lees verder

Provincie roept gemeenten op woningbouw te versnellen
De provincie roept gemeenten en woningcorporaties in Zuid-Holland op de woningbouw te versnellen, en wel binnen de steden en dorpen ("bestaand stads- en dorpsgebied"). Er zijn genoeg woningbouwplannen om aan de extra vraag van circa 140.000 woningen tot aan 2025 te kunnen voldoen.
Lees verder

Rijnlandroute: Archeologisch onderzoek N206 Ir. G. Tjalmaweg
Langs de N206 Ir. G. Tjalmaweg (RijnlandRoute) start op dinsdag 10 oktober het explosieven- en archeologisch onderzoek.
Lees verder

Ter inzage: Ontwerp voor wijziging in de luchthavenregeling helikopterluchthaven Spoorlaan Den Haag
Het Ontwerp voor wijziging in de luchthavenregeling helikopterluchthaven Spoorlaan Den Haag ligt van 4 oktober tot en met 15 november 2017 ter inzage.
Lees verder

Provinciale herindeling Vijfheerenlanden brengt regio uit balans
De ministerraad heeft op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met de aanbieding van het concept wetsvoorstel herindeling Vijfheerenlanden (gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik) aan de Raad van State.
Lees verder

Erfgoed in Zuid-Holland als toeristische trekpleister
Het thema van de tiende editie van de Erfgoeddag Zuid-Holland was Erfgoed en toerisme.
Lees verder