Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 12 oktober 2017

Sneller een baan door voorrangscertificaat voor jonge vrijwilligers

Nieuwsbrief Vrijwilligerswerk Online versie
 
 
Sneller een baan door voorrangscertificaat voor jonge vrijwilligers
Jongeren die zich als vrijwilliger inzetten, krijgen volgens de uitgelekte plannen van het regeerakkoord van Rutte III, een certificaat waarmee zij voorrang krijgen wanneer zij op een overheidsbaan solliciteren. De formerende partijen onderhandelen nog met het bedrijfsleven om te kijken of dat certificaat ook daar voor voorrang kan zorgen.
Lees verder »
 
 
Hoe vergroot u uw kans op aanmelding voor de vrijwilligersprijzen?
Dit jaar spelen gemeenten een grote rol bij de lokale inschrijvingen. Zij beslissen om mee te doen en kunnen drie organisaties en een vrijwilliger aanmelden. Hoe vergroot u de kans dat uw organisatie daarbij zit?
Lees verder »
 
 
Zo vindt u vrijwilligers met groene vingers
De laatste jaren schieten groene buurtprojecten, waarbij mensen in een buurt samen het (openbaar) groen beheren of er een buurtmoestuin van maken, als paddestoelen uit de grond. En allemaal kunnen ze wel wat extra handen gebruiken om hun plannen uit te voeren.

Hoe kunt u nieuwe vrijwilligers bij uw groene project betrekken en betrokken houden? Een nieuwe overzichtelijke en praktische handleiding biedt u handvatten.
Bekijk de handleiding »
 
 
Hoe succesvol is de participatiesamenleving?
Vier jaar geleden introduceerde de koning in de troonrede het begrip participatiesamenleving. Movisie maakt aan de hand van 5 signalen de balans op. Hierbij wordt ook ruimschoots aandacht wordt besteed aan de rol en positie van vrijwilligers en de kansen en bedreigingen voor vrijwillige inzet binnen de participatiesamenleving
Lees verder »
 
 
Vacature plaatsen op vrijwilligerswerk.nl
Regelmatig bereiken ons verzoeken om een vrijwilligersvacature te plaatsen. Nu heeft vrijwilligerswerk.nl geen eigen vacaturebank. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om uw vacature via onze site landelijke bekendheid te geven!
Meer informatie »
 
 
Overig nieuws
 
 
Hypotheek afbetalen met vrijwilligerswerk
 
 
Vereniging NOV op zoek naar nieuwe voorzitter 
 
 
Kamerbrief over onderzoek naar gratis VOG voor vrijwilligers 
 
 
Cambodja runt weeshuizen als onderneming om toeristen te trekken
 
 
Casusboekje Vluchtelingen in Nederland
 
 
Lees meer nieuws op vrijwilligerswerk.nl »
 
Aanmelden  |  Contact  |  Disclaimer  |  Colofon  |  Afmelden