Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 5 oktober 2017

Villamedia: Redactie Los Angeles Times vormt vakbond

Redactie Los Angeles Times vormt vakbond
Om zich beter te kunnen verweren tegen mogelijke nieuwe plannen van eigenaar Tribune online content heeft een meerderheid van de redactie van de Los Angeles Times besloten zich te verenigen in een vakbond. Het is voor het eerst in de 135-jarige geschiedenis…
Lees verder

Integratie NDC en Boom uitgevers Nieuwsmedia kost 53 banen
Uitgeverij NDC is begonnen met de integratie van Boom uitgevers Nieuwsmedia (BuN) in de eigen organisatie. Daarbij zullen 53 banen verdwijnen, waarvan elf voltijdsfuncties op de redacties. Waar NDC en Boom overlappen (commerciĆ«le afdelingen, opmaak…
Lees verder

Japanse journaliste komt om door overwerk
Japan wordt opnieuw gedwongen om naar uitwassen van zijn werkcultuur te kijken, nadat arbeidsinspecteurs de dood van een 31-jarige medewerkster van de publieke omroep NHK aan overwerk hebben toegeschreven.
Lees verder

Piet Bakker stopt nooit met journalistiek, ondanks naderend pensioen
Piet Bakker (64), lector Crossmedia & Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, gaat volgend jaar februari met pensioen. Maar dat betekent niet dat hij stopt met de journalistiek.
Lees verder

Geen gekleurde pieten meer in Sinterklaasjournaal
Er komen geen gekleurde pieten meer in het Sinterklaasjournaal. Dat bevestigt de NTR naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.
Lees verder