Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 2 november 2017

Aandacht voor geschiedenis

Activiteiten in het Park

Aandacht voor geschiedenis

Deze maand gaan ze weer van start; de altijd zeer populaire themarondleidingen in Jachthuis Sint Hubertus. Ditmaal krijgt u letterlijk én figuurlijk een uniek kijkje in de keuken, en ontdekt u wat zich allemaal achter de schermen afspeelde. Een bijzondere blik op de geschiedenis van het Jachthuis en zijn bewoners! Wilt u nóg meer weten over de geschiedenis van het Park en zijn stichters? Bezoek dan ook de interessante lezing over Anton Kröller door dr. Ariëtte Dekker.
Natuurlijk is er ook buiten nog van alles te beleven. Deze maand kunt u bijvoorbeeld weer deelnemen aan de Wandelexcursie Hoge Veluwe en WOII, meelopen met de activiteit struinen of speuren naar sporen. Dus trek de wandelschoenen aan, pak een warme jas en ga lekker op pad deze maand!
PLAN UW BEZOEK

Nieuws van de boswachter

Nu de zon langzaam steeds dichter bij de Steenbokkeerkring komt te staan en bij ons de daglengte afneemt is dat voor velen een reden om wat minder vaak een stevige boswandeling te maken. Toch is dat jammer want ook al verdwijnen langzamerhand de laatste bloemen en worden de bomen kaal, er is in november nog genoeg te beleven. Op het moment dat ik deze blog schrijf beginnen juist de inlandse eiken en beuken flink te verkleuren dus wanneer de stormen nog even uitblijven, kunnen we de komende maand nog even van de herfstkleuren genieten.
LEES VERDER

Uitgelicht

Hoge Veluwe Lezing: Ariëtte Dekker over Anton Kröller

Aanstaande zondag komt dr. Ariëtte Dekker meer vertellen over Anton Kröller, waar zij het boek 'Leven op krediet' over schreef. Anton Kröller was een van de meest invloedrijke zakenlieden tijdens het eerste kwart van de twintigste eeuw. In verband met de Bart van Leck-tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum zal Ariëtte tijdens deze lezing ook apart ingaan op de kunst die Van der Leck maakte voor Wm.H. Müller & Co.

Lees meer

Speel The Nature Game

Ga met de magische iPad-game op ontdekkingstocht in het Park. Onderweg bekijk je filmpjes en speel je spellen waarin je kennis maakt met Anton en Helene Kröller-Müller, de geschiedenis van het Park, en de planten en dieren die er leven. 

Reserveer

Streekmarkt


Wist u al dat wij iedere vierde zaterdag van de maand een streekmarkt hebben op het Marchantplein in het centrum van het Park? Hier kunt u tussen het fietsen en wandelen door genieten van zowel food als non-food producten. Maak kennis met lokale producten en ontdek wat de regio allemaal te bieden heeft. Zien wij u op zaterdag 25 november?

Lees meer

Otterlose Bos Safari

Het Otterlose bos is één van de oudste en meest waardevolle bossen van het Park. Het gebied heeft een tijd buiten het Parkraster gelegen, maar is dit jaar toegevoegd aan het Park. Het unieke gebied kenmerkt zich door oude eikenbossen en hoge stuifzandduinen. Juist met de herfstkleuren is het een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Deze safari gaat door dit voor velen nog onbekende gebied.

Reserveer

Opa en oma-weekend

Neem tijdens het weekend van 18 en 19 november uw kleinkinderen gratis mee naar het Park! Trek gekregen na alle avonturen? Kom dan naar het Parkrestaurant voor een lekkere gratis pannenkoek.

Lees meer

De Parkwinkel


Op zoek naar leuke cadeaus voor de feestdagen? Wat dacht je van heerlijke warme sokken voor in de winter? Onze Soxs zijn 100% natuurlijk en duurzaam. Verkrijgbaar voor maar €24,95. En op vertoon van uw Beschermerkaart met 10% korting!

Bekijk de webshop

Maandmenu Parkrestaurant 


Kom deze maand genieten in het Parkrestaurant van ons nieuwe maandmenu. Heerlijke hertenbiefstukjes afkomstig van eigen wild met gekarameliseerde witlof, droge worst en eigen jus. Voor maar €14,50 per persoon. 

Bekijk onze menukaart

Zaag je eigen kerstboom

Het is inmiddels een ware traditie: je eigen échte scharrel-den zagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op een aangewezen plek in het Park kunnen bezoekers gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen naar huis. 

Lees meer

Kerstmarkt

Een sfeervolle wintermarkt met streekproducten, brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens. Koud geworden? Kom tijdens het weekend van 9 en 10 december lekker opwarmen met een drankje in het Parkrestaurant. Kinderen kunnen zich creatief uitleven in de Knutselbus en kunnen zich laten schminken.

Lees meer

Kerstbrunch in het Parkrestaurant

Op zoek naar een fantastische locatie voor een kerstbrunch? Zoek dan niet verder en reserveer voor 1e kerstdag in het Parkrestaurant. Wees er snel bij, want vol is vol. 

Reserveer

Pakketten wildbraad


Er zijn in onze webshop pakketten wildbraad te bestellen. De pakketten zwart wild (wild zwijn) bevatten rollade, fricandeau, braadworst, koteletten en goulash. De pakketten roodwild (edelhert) bevatten biefstuk, rollade, ragoutvlees en hamburgers.
 

Themarondleiding Jachthuis

Vanaf 1 november

Neem letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van het Jachthuis. Het leven achter de schermen staat centraal: wat deden de dienstbodes in de logeervertrekken, de linnenkamer en de keuken? En wat was de rol van de butler?

Het Jachthuis Sint Hubertus was het buitenverblijf, en later het woonhuis, van Anton Kröller en Helene Kröller-Müller. Zij waren echter niet de enigen die in het huis woonden en werkten. Het ontbrak Anton, Helene en hun gasten aan niets, dankzij het harde werk van onder andere de dienstmeisjes en Jacob de butler. Zij waren de mensen die ervoor zorgden dat er gekookt, gepoetst en gestreken werd. Kamenierster Fraulein Liesbeth Haas hielp Helene met het kappen en kleden.

De rondleider vertelt u over het werk en leven van het personeel in het Jachthuis. Zo krijgt u letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken.

LEES MEER

Ontdek het Park  •  Bezoek het Park  •  Agenda   
Webshop  •  Steun ons

Volg ons op social media:
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
© 2017 – Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe