Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 15 november 2017

BB: Waterschappen verhogen belastingen met 1,4%

Waterschappen verhogen belastingen met 1,4%
Een gezin met een eigen woning betaalt in 2018 gemiddeld 4,50 euro meer aan waterschapsbelasting dan in 2017. Dat verwacht de Unie van Waterschappen. Het gaat om een stijging van 1,4 procent, wat gelijk is aan de verwachte inflatie in 2018.
Lees verder

VNG eist compensatie lagere eigen bijdrage Wmo
Het uniform tarief voor de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen jaagt gemeenten op extra kosten. Gemeentekoepel VNG vindt dat het rijk die extra kosten volledig moet vergoeden.
Lees verder

Stijging belastingen waterschap
Een gezin met een eigen woning betaalt in 2018 gemiddeld 4,50 euro meer aan de waterschappen dan in 2017. Dat blijkt uit een prognose van de Unie van Waterschappen. Dat is een stijging van 1,4 procent, exact gelijk aan de inflatie die door het Centraal …
Lees verder

Woz-waarde plust met ruim 3 procent
De gemiddelde Woz-waarde van woningen is in 2017 voor het tweede jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2017 bedroeg de gemiddelde Woz-waarde 216 duizend euro per woning, 3,3 procent hoger dan een jaar eerder.
Lees verder

'Raadsvergoeding kleine gemeenten moet omhoog'
De vergoeding voor raadsleden in kleine gemeenten moet omhoog. Als dit nog voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gebeurt, dan trekt dit mogelijk geïnteresseerden over de streep om zich voor de gemeenteraad kandidaat te stellen.
Lees verder

Brabant trekt 75 miljoen uit voor steun boeren
De provincie Noord-Brabant heeft vrijdagavond laat ingestemd met een breed pakket maatregelen om veehouders te steunen op weg naar een milieuvriendelijker bedrijf. In totaal komt voor de boeren 75 miljoen euro beschikbaar.
Lees verder

Gemeenten geven onnodig veel geld uit wegbeheer
Gemeenten gaan niet efficiënt om met hun uitgaven aan wegbeheer. De kosten kunnen bij de helft van de gemeenten naar schatting met 20 procent omlaag. Dat zou in theorie een jaarlijkse besparing opleveren die kan oplopen tot honderden miljoenen …
Lees verder

Weer honderden miljoenen extra voor gemeenten
Gemeenten kunnen tot 2022 rekenen op nog eens een half miljard euro extra ten opzichte van het regeerakkoord. De nadere financiële vertaling ervan, de startnota, pakt voor gemeenten nog veel gunstiger uit. 
Lees verder

VNG: jeugdzorg gaat voor klimaat
Gemeenten gaan volgens Jantine Kriens niet meewerken aan de kabinetsplannen op het gebied van verduurzaming en energietransitie, als niet eerst wordt gepraat over de financiële tekorten in het sociaal domein. 
Lees verder