Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 14 november 2017

Consumentenbond: Wijziging tarieven Consumentenbond

Wijziging tarieven Consumentenbond

Per 1 januari 2018 gaat een deel van de Consumentenbondtarieven licht omhoog. Hierdoor kan de Consumentenbond zijn dienstverlening op niveau houden, acties voeren en nieuwe producten en diensten ontwikkelen.

Lees verder

Nieuwe test jodium in zeewierburger

De zeewierburger uit de vleesvervangertest van de Consumentenbond bevat mogelijk minder jodium dan vermeld in de Consumentengids van november. Dat blijkt na een meting door de NVWA. Ook de Consumentenbond gaat dit nu opnieuw meten.

Lees verder

Twee nieuwe leden Raad van Toezicht Consumentenbond benoemd

Op zaterdag 4 november heeft de Bondsraad van de Consumentenbond 2 nieuwe leden in de Raad van Toezicht benoemd. Samen met de 5 zittende leden zien ze toe op het beleid en de algemene gang van zaken van de Consumentenbond.

Lees verder

Veiling Private Autolease-collectief van start

Dinsdag 14 november vindt de eerste veiling plaats voor het Autolease-collectief van de Consumentenbond. Met deze nieuwe dienst kunnen consumenten tegen een eerlijke prijs een leasecontract afsluiten waarbij ze verzekerd zijn van gunstige, consumentvriendelijke voorwaarden die verder gaan dan wat de markt op dit moment biedt.

Lees verder

Weer zorgverzekering kiezen op basis van onvolledige gegevens

De 4 grote verzekeraars hebben weer hun contractering voor de ziekenhuiszorg niet op tijd op orde. Dit blijkt uit de Zorginkoopthermometer van de Consumentenbond. Uiterlijk 12 november moesten verzekeraars hun premies voor 2018 publiceren en de nieuwe polissen aan hun klanten sturen. Consumenten moeten nu op basis van onvolledige informatie een zorgverzekering kiezen voor 2018.

Lees verder

Energieranking: correctie op score Vrijopnaam

In het op 23 oktober gepubliceerde onderzoek naar de duurzaamheid van stroomleveranciers is een fout geslopen. Een investering in een zonnepark van leverancier Vrijopnaam was ten onrechte niet meegerekend. De Consumentenbond heeft de fout in het onderzoek hersteld en de ranking aangepast. De score van Vrijopnaam gaat daarmee van 5,7 naar 6,3. De aangepaste ranking en het gecorrigeerde onderzoeksrapport staan in het energiedossier op deze website.

Lees verder